7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStradă amenajată doar pe jumătate?

Stradă amenajată doar pe jumătate?

O stradă din Craiova este pietruită doar pe jumătate, spun localnicii. Aceștia susțin că autoritățile locale au decis să reamenajeze doar o parte din stradă, pe partea cu numere impare, iar altă parte din stradă, unde sunt numere cu soț, rămâne așa cum era și acum 50 de ani.

Strada Doicești din cartierul craiovean Brestei este plină de hârtoape. De curând, i-a venit rândul să fie pavată cu piatră de râu. Numai că, mare le-a fost mirarea locuitorilor de pe această stradă, când au văzut că muncitorii au pavat doar o parte a străzii (care era pietruită și înainte), cea cu numere impare, susțin ei. Cealaltă parte a străzii, cea cu numere pare, a rămas cu pământ. Localnicii susțin că muncitorii de la RAADPFL (regia care se ocupă cu amenajarea străzilor pavate cu piatră cubică și piatră de râu -n.r.) le-au spus că nu le mai ajunge „materialul“ ca să paveze toată strada. „Pe strada noastră este o problemă, s-au apucat să o repare și muncitorii lucrează doar pe partea cu numerele impare. Bucata de stradă cu numere pare au lăsat-o așa, cu pământ. Nici nu știm dacă o mai fac sau nu. Muncitorii ne-au spus că nu știu dacă mai intră pe aici că nu mai au material și că merg până în strada Fulger. Și tocmai pe partea asta de stradă este dezastru, este pământ“, a spus Cornel Palcu, locuitor pe strada Doicești.
Oamenii sunt scandali­zați că o parte din materialele necesare amenajării străzii au fost depozitate la colț și sunt cărate cu roaba de cetățeni „binevoitori“.
„Pe strada Doicești s-a refăcut pavajul doar pe o parte, iar partea cu numere pare a fost ocolită. La noi nici piatră de râu nu pun. Este vai de ea, cu gropi. Când plouă ne intră apa în curți. Muncitorii ne-au spus că ei fac doar ce li se spune și că nu pot să intre pe această parte de stradă. Noi ce facem, rămânem așa?“, spune o localnică de pe strada Doicești, nr.4.

Toată strada se reabilitează

Reprezentanții RAADPFL susțin că localnicii nu au de ce să se îngrijoreze. Strada Doicești va fi pavată în întregime. „Avem notă de începere a lucrărilor atât pe strada Doicești, cât și pe prelungirea Doicești. Noi mergem cu lucrările pe un sens, după care ne întoarcem pe celălalt sens ca să nu oprim circulația. Nu se pune problema să lucrăm doar pe o parte a străzii. Ritmul de lucru este destul de bun și lucrările vor fi gata în timp util“, a declarat Aurelia Filip, director RAADPFL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS