21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProcurorul Vlădoianu rămâne în arest

Procurorul Vlădoianu rămâne în arest

Judecătorii Curții Supreme au hotărât ca Marius Vlădoianu, fost procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, să fie judecat în continuare în stare de arest preventiv pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și șantaj.
Magistratul Marius Vlădoianu a fost arestat preventiv pe 5 iunie, la cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), iar două săptămâni mai târziu, Consiliul Superior al Magistraturii a dispus suspendarea acestuia din funcţia de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
Anchetatorii au reținut că, în perioada iulie 2012 – septembrie 2013, procurorul Vlădoianu a cerut de la un denunțător sume de bani însumând aproximativ 7.000 de euro, dar și un comision de 20% din valoarea unui contract sau 20% din suprafața unui teren aflat în litigiu pe rolul instanțelor de judecată. În schimbul banilor sau pământului, Vlădoianu urma să-și exercite „influența asupra magistraților judecători, astfel încât persoana denunțătoare să obțină o hotărâre favorabilă într-o cauză civilă privind reconstituirea dreptului de proprietate, aflată în recurs, iar pe de altă parte, pentru a-i facilita o executare silită“, spun anchetatorii. Procurorii anticorupție au mai reținut că, în perioada iunie 2014 – februarie 2015, pentru a obține aproximativ un milion de lei pentru acoperirea unui prejudiciu stabilit de inspectorii fiscali, același Vlădoianu ar fi exercitat presiuni asupra unor oameni de afaceri sirieni. Procurorul a fost ajutat de un coleg de la DIICOT București, Ionel Tudosan.
„Oamenii de afaceri sirieni au fost contactați și de către persoana de încredere a lui Vlădoianu, Marius Radu, care le-a adresat amenințări și care a formulat o sesizare penală, ce nu a fost înregistrată însă în evidențele DIICOT de către procurorul Tudosan Ionel. Cu toate acestea, în luna februarie 2015, oamenii de afaceri sirieni au fost citați la DIICOT București de procurorul Tudosan Ionel, fără ca acesta să fie învestit cu soluționarea vreunei cauze care să privească persoanele anterior menționate. Mai mult, procurorul a efectuat acte de urmărire penală fără să existe o cauză pe rolul DIICOT“, au mai reținut procurorii DNA. Vlădoianu și Tudosan au fost trimiși în judecată la sfârșitul lunii iunie, fiind acuzați de trafic de influență și șantaj, respectiv complicitate la șantaj.
Pe 21 iulie, Curtea Supremă a hotărât să mențină măsura arestului preventiv în cazul lui Vlădoianu, care a contestat decizia la aceeași instanță. La sfârșitul săptămânii trecute, judecătorii bucureșteni i-au respins acțiunea, astfel că Vlădoianu va fi judecat în continuare în stare de arest preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS