Acasă Local Gorj Cabanierii din Rânca, somaţi să încheie contracte cu Salubritatea

Cabanierii din Rânca, somaţi să încheie contracte cu Salubritatea

-

Polaris nu a reuşit să încheie decât patru contracte până acum (FOTO: Eugen Măruţă)
Polaris nu a reuşit să încheie decât patru contracte până acum (FOTO: Eugen Măruţă)

Garda de Mediu Gorj îi somează pe proprietarii de pensiuni şi cabane din Rânca, zona administrată de comuna Baia de Fier, să încheie de urgenţă contracte cu un operator de salubritate autorizat. Comisarii de mediu au fost prezenţi în această săptămână la Rânca, unde au descoperit un depozit ilegal de deşeuri amenajat de reprezentantul unei pensiuni. A fost transmis un avertisment administratorului respectiv, care are obligaţia de a încheia un contract cu un operator de ridicare a gunoiului. „Toate pensiunile din Rânca au obligaţia să încheie contracte cu un operator autorizat. Trebuie să intre în legalitate. Am găsit acel depozit necontrolat. Un fel de ţarc în care mai multe pensiuni au depus gunoiul şi nu a mai fost ridicat de o lună. A rămas să cheme pe cineva să ridice gunoiul şi să încheie contract pentru ridicarea gunoiului cu o firmă specializată. O să revenim la Rânca în următoarele două-trei săptămâni să verificăm care este situaţia încheierii contractelor cu un operator autorizat de salubritate. Până la urmă, nu este bine nici pentru turism să avem o problemă de genul acesta în Rânca“, a declarat Gheorghe Sanda, şeful Gărzii de Mediu Gorj.

Doar patru contracte încheiate pe Rânca

SC Polaris este firma care asigură serviciile de salubritate în Baia de Fier, implicit în zona Rânca administrată de localitatea respectivă. Până în prezent, doar patru pensiuni din Rânca au încheiate contracte cu operatorul respectiv. Conducerea Polaris a precizat că în lipsa contractelor nu se justifică urcarea unei maşini la Rânca. „Noi nu ne acoperim nici măcar consumul de motorină pentru maşini din urcările pe care le facem la Rânca. Acum avem patru contracte pentru o sumă totală de 400 de lei. Nu are rost să urcăm pentru o asemenea sumă. Polaris colectează gunoiul şi în satele din Baia de Fier, dar nu avem astfel de probleme. Dacă am avea o sumă de 6.000 de lei pe lună din contractele pe Rânca atunci am putea asigura serviciile de salubritate la pensiuni. Nu ştiu de ce nu vor să încheie contracte pentru că legea îi obligă. Suma este de 62 de lei pentru fiecare metru cub. Preferă să stea cu gunoiul acolo sau să găsească tot felul de improvizaţii. Din câte mi s-a spus de la primărie, ar cam trebui să avem încheiate peste 70 de contracte în Rânca, dar până acum am reuşit să semnăm doar patru. Să sperăm că lucrurile se vor schimba“, a spus Ion Pătraşcu, directorul Polaris.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec O zi dinamică la capitolul prieteni şi protectori. Întâlniri, discuţii, veşti care de care mai interesante, dar şi dispute pe măsură....