10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFetiță moartă după ce a băut motorină

Fetiță moartă după ce a băut motorină

Tatăl crede că fetița ar fi avut șanse dacă era adusă direct  la Spitalul de Urgență Craiova (FOTO: GdS)
Tatăl crede că fetița ar fi avut șanse dacă era adusă direct
la Spitalul de Urgență Craiova (FOTO: GdS)

Caz tragic într-o familie din Mehedinți. O fetiță de numai un an și jumătate a murit, duminică, pe patul Spitalului de Urgență Craiova, după ce, în urmă cu două săptămâni, a băut și aspirat motorină dintr-o găleată.

Denis Cărăgioiu, tatăl copilei, a povestit pentru Gazeta de Sud că a aflat din întâmplare ce a pățit fetița, care locuia cu mama sa în localitatea mehedințeană Bala.
„Sunt despărțit de fosta soție și avem fetița în custodie comună. Copilul locuia cu mama la părinții ei, iar după divorț i-am plătit pensie alimentară. Acum două săptămâni, o persoană din Bala mi-a spus că fetița și mama ei erau la Spitalul de Urgență Drobeta Turnu Severin. Am sunat-o pe fosta soție și mi-a spus că fata a băut motorină accidental, dar este bine. Între timp, copilul a fost transferat la Craiova, iar eu am venit luni, pe data de 20, când am și fost agresat de familia fostei soții. Atunci am aflat că starea fetiței era foarte, foarte gravă, iar șansele de supraviețuire sunt minime, dar și că întâi a fost dusă la spitalul din Motru. A fost transferată apoi la Spitalul de Urgență Drobeta Turnu Severin, iar de acolo a fost adusă aici, în stare critică. Ieri (duminică – n.r.) am fost anunțat că fetița a decedat“, a spus Cărăgioiu. Bărbatul a mai spus că așteaptă se facă dreptate pentru fetița sa, dar și că aceasta poate ar fi avut mai multe șanse de supraviețuire dacă ar fi fost adusă de la Motru direct la Craiova.

Ce spun medicii

Întrebați despre acest caz medical, reprezentanții unităților medicale pe unde a trecut fetița de un an și jumătate au oferit un punct de vedere pentru Gazeta de Sud. Reprezentanții Spitalului Mu­­ni­cipal Motru au precizat că fetița a fost adusă la spital de mama sa pe 12 iulie, la ora 14.00, după ce înghițise motorină.
„Pacienta a fost consultată de către medicul de gardă la ora 14.12. La prezentare pacienta era conștientă, echilibrată hemodinamic, agitată și cu stări de vomă. S-a efectuat tratament de echilibrare în serviciul de urgență și s-a decis transferul către Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu-Severin. La ora 14.40, pacienta a părăsit compartimentul de urgență al Spitalului Municipal Motru, fiind trimisă cu un echipaj cu asistent al SAJ Gorj. La plecare, starea pacientei era stabilă, fără afectarea funcțiilor vitale“, au comunicat reprezentanții Spitalului Municipal Motru.
În schimb, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Drobeta Turnu Severin a oferit doar câteva amănunte. „Pacienta a fost internată pe 12 iulie și externată pe 14 iulie. A fost diagnosticată cu pneumonie postingestie de motorină și transferată la Spitalul Județean Craiova“, a declarat dr. Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Drobeta Turnu Severin.
Mai multe informații despre starea de sănătate a copilului au venit din partea reprezentanților Spitalului de Urgență Craiova, care au explicat că fetița a ajuns la Craiova în stare gravă. Astfel, medicii craioveni au precizat pentru GdS că fetița a fost internată la Terapie Intensivă pe 14 iulie, în stare gravă, fiind diagnosticată cu pneumonie chimică și insuficiență respiratorie severă. Asta, pentru că băuse și aspirase motorină, lucru care în cele din urmă i-a fost fatal. Pacienta a fost intubată și ventilată mecanic, însă starea ei de sănătate s-a agravat. Duminică a făcut stop cardio-respirator, iar medicii au încercat să o resusciteze. Nu au reușit însă să-i mai salveze viața și au fost nevoiți să declare decesul copilului.

Dosar penal

Polițiști din cadrul IPJ Mehedinți au explicat la rândul lor că în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului și se fac cercetări pentru a se stabili în ce condiții a băut fetița motorină. Dosarul a fost înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă, iar după ce copilul a decedat a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS