21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMilioane de euro pentru un liceu cu 10% promovați la bacalaureat

Milioane de euro pentru un liceu cu 10% promovați la bacalaureat

Grupul Şcolar Agricol de la Bârseşti
Grupul Şcolar Agricol de la Bârseşti

Primăria Târgu Jiu va investi peste 12,7 milioane de lei, fără TVA, peste trei milioane de euro, în modernizarea campusului pentru Grupul Şcolar Agricol de la Bârseşti. Unitatea şcolară a obţinut recent la prima sesiune a examenului de bacalaureat o promovabilitate de doar 10%. Cu toate acestea, elevii şi profesorii de aici vor beneficia de una din cele mai moderne baze şcolare din Gorj şi din regiune. Licitaţia pentru construirea campusului şcolar va fi organizată de Primăria Târgu Jiu pe 30 iulie, iar bugetul este mai mult decât generos pentru o unitate de învăţământ de la nivelul judeţului Gorj. Potrivit proiectului, la Grupul Şcolar Agricol de la Bârseşti va fi construit un cămin pentru cazarea elevilor, o cantină. De asemenea, este prevăzută şi ridicarea unei săli de sport şi a unui bloc de garsoniere pentru profesori. Spaţiile de învăţământ din campus vor fi dotate cu echipamente şi aparatură de ultimă generaţie.

Milioane de euro pentru rezultate modeste

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj au precizat că, deşi Grupul Şcolar de la Bârseşti va beneficia de un campus ultramodern, nu rezultatele au fost cele care au contat în ceea ce priveşte demararea investiţiei, ci faptul că baza va fi folosită şi în alte scopuri.
„Este adevărat că am avut un procent de promovabilitate de 10% la Grupul Şcolar Agricol de la Bârseşti, dar este foarte bine că vom avea această investiţie. Este bine că se construieşte, chiar dacă vom folosi acea bază şi pentru alte evenimente. Va fi foarte bună pentru a organiza acolo un centru de pregătire pentru olimpici. Vor avea şi profesorii din afară care vor veni să îi pregătească o bază corespunzătoare pentru pregătire şi cazare“, a spus Ion Işfan, şeful ISJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS