17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Cu peste 100km/h pe Calea Severinului

Dolj: Cu peste 100km/h pe Calea Severinului

În acest sfârşit de săptămână, polițiștii din cadrul IPJ Dolj au continuat acțiunile pentru creșterea vizibilității elementului polițienesc în mediul stradal, dar și a siguranței rutiere

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, Biroului Rutier Craiova și formaţiunilor rutiere din cadrul polițiilor municipale şi orăşeneşti, au urmărit și prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere cauzate de viteză.

Efectivele Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Rutier şi secţiile urbane 1-6 Craiova au acţionat pe principalele artere rutiere din municipiul nostru unde au fost înregistrate evenimente rutiere în care sunt implicaţi conducătorii de motociclete, un accent deosebit punându-se pe verificarea documentelor însoțitoare ale autovehiculelor înmatriculate în alte state.
Acțiunea a beneficiat și de sprijinul luptătorilor de la Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Dolj.
În cadrul activităților desfășurate în acest sfârşit de săptămână au fost verificate în trafic nu mai puțin de 500 autovehicule, astfel că peste 600 persoane au fost legitimate. Au fost constatate abateri contravenționale pentru sancționarea cărora au fost aplicate 273 amenzi de peste 57.000 de lei, din care 100 amenzi au fost aplicate șoferilor care au depășit limita legală de viteză, 35 sancțiuni aplicate conducătorilor de autovehicule înmatriculate în alte state, iar alte 7 amenzi au fost aplicate conducătorilor de motociclete
Polițiștii au reținut în vederea suspendării 8 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Liliana P., de 51 de ani, din Craiova, a fost depistată de polițiști în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Severinului din municipiu, cu viteza de 106 km/h. Aceasta a fost sancţionată contravenţional şi ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 zile.

Paul G., de 25 de ani, din Craiova,  a  condus o  motocicletă,  pe Calea Bucureşti din municipiul Craiova, iar în zona Universitate a turat în mod nejustificat motorul tulburând liniştea locatarilor prin producerea de zgomote de intensitate mare. Acesta a fost sancţionat cu amendă.

Polițiștii l-au sancționat contravențional cu amendă pe C. Eugen, de 24 ani, din Craiova întrucât se deplasa pe o motocicletă, pe strada  Unirii din Craiova, fără a avea asupra sa documentele prevăzute de lege.

– Pentru un trafic în siguranță, polițiștii rutieri vă recomandă:
– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic!
– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
– Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte,
– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;
– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;
– Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS