10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScandal cu bâte și săbii la Târgu Cărbunești

Scandal cu bâte și săbii la Târgu Cărbunești

Ninel Marian Cazacu a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore
Ninel Marian Cazacu a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore

Un bărbat, de 36 de ani, din Târgu Cărbuneşti, a fost reţinut de poliţie în urma unui scandal izbucnit joi seară între două clanuri de romi din orașul Târgu Cărbunești. Membrii a două familii, Căldăraru și Cazacu, s-au atacat cu săbii și bâte, trei persoane ajungând la spital, cu fracturi la mâini şi degetele tăiate, după ce Ninel Marian Cazacu, tânărul de 36 de ani, le-a lovit până le-a lăsat într-o baltă de sânge. În conflict a fost folosită şi o sabie. Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, acesta fiind prezentat vineri procurorilor pentru a fi audiat. Marian Cazacu s-a declarat nevinovat.
„Nu am făcut nimic. Nu sunt vinovat. Mi-am apărat doar familia. Nu am avut eu arme albe, ei au intrat peste mine în casă”, a spus bărbatul de 36 de ani. Magistraţii urmau să decidă vineri după-masă dacă tânărul va fi anchetat în stare de arest preventiv sau în libertate. Cei implicaţi în scandalul cu bâte şi săbii luau în considerare inclusiv varianta împăcării, însă doar anchetatorii puteau să stabilească dacă legea permite acest lucru, având în vedere gravitatea faptelor.
Potrivit anchetatorilor, scandalul ar fi izbucnit ca urmare a dispariţiei a trei găini din curtea familiei Căldăraru. Capul familiei, Marian Căldăraru, s-ar fi exprimat pe stradă că va întreţine relaţii sexuale cu soţiile celor care i-ar fi sustras găinile. Promisiunea a fost făcută pentru a se răzbuna pe hoţi. O vecină a familiei Căldăraru, care locuieşte pe strada Gilortului, a auzit de peste gard „planurile“ proprietarului păsărilor care ar fi fost sustrase şi a mers şi i-a povestit soţului, respectiv lui Ninel Marian Cazacu, de 36 de ani.
Tânărul a încercat să îi ceară verbal socoteală lui Marian Căldăraru, în urma relatării soţiei sale. A urmat o ceartă pe stradă. Ulterior, familia Căldăraru a făcut rost de o sabie şi a mers în curtea familiei Cazacu. În acel moment a izbucnit o bătaie generală, care s-a purtat şi în curtea casei, şi pe strada Gilortului. Soţia lui Marian Căldăraru s-a ales cu leziuni la două degete, în urma încăierării.
Alte două persoane s-au ales cu fracturi la mâini. În zonă a intervenit poliţia, care a început o anchetă, şi au sosit şi câteva ambulanţe, care i-au transportat pe răniţi la spitalul din localitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS