12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInginerul CAO prins cu mită, arestat preventiv

Inginerul CAO prins cu mită, arestat preventiv

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au emis, vineri seară, mandat de arestare preventivă pe numele inginerului George Ștefan Moțățeanu din cadrul Companiei de Apă Oltenia, prins în flagrant în timp ce primea o șpagă de 1.000 de euro. În schimbul banilor, inculpatul urma să-și pună semnătura pe o cerere depusă la Companie de un denunțător.

Cercetările în acest dosar de corupție au început la jumătatea lunii iunie, după ce reprezentantul unei societăți comerciale s-a plâns că, în luna februarie, după ce a depus o cerere la Compania de Apă Oltenia, inginerul George Ștefan Moțățeanu i-a cerut mită suma de 1.000 de euro.
Cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a stabilit că „inculpatul Moțățeanu George Ştefan a pretins şi primit suma de 1.000 euro de la denunţătorul B.M.M., pentru a-i soluţiona cu celeritate şi în mod favorabil cererea adresată CAO Craiova, pe care urma să o folosească la obţinerea unei autorizaţii de construcţie pentru două chioşcuri“.
Inginerul Moțățeanu din cadrul CAO are printre atribuții verificarea documentaţiei, efectuarea de verificări în teren și avizarea fişelor tehnice aferente lucrărilor de construcţii şi investiţii.
Anchetatorii mai spun că Moțățeanu spera că denunțătorul, care urma să construiască două chioșcuri în cartierul craiovean Valea Roșie, va fi presat de timp și îi va da șpaga de 1.000 de euro.

Flagrantul

După ce l-au supravegheat o perioadă pe inginerul George Ștefan Moțățeanu, săptămâna aceasta, procurorii au hotărât să organizeze împreună cu ofițerii Serviciului Județean Anticorupție o acțiune de prindere în flagrant.
Astfel, joi, la ora 11.45, inginerul George Ștefan Moțățeanu s-a întâlnit cu denunțătorul la o terasă din centrul vechi al Craiovei, iar angajatul CAO a fost înregistrat când promitea că, în schimbul banilor, va da avizul favorabil chiar joi seară.
„Aşa cum rezultă din procesul-verbal de redare a convorbirilor purtate între denunţător şi inculpatul Moțățeanu George Ștefan înregistrate în mediu ambiental, inculpatul s-a arătat dispus să-i remită denunţătorului avizul favorabil din partea CAO Craiova chiar din seara zilei de 23.07.2015, fiind motivat de perspectiva primirii sumei de 1.000 euro solicitată anterior“, au reținut anchetatorii. Ulterior, după ce denunțătorul i-a dat inginerului Moțățeanu suma de 1.000 de euro, bani care fuseseră marcați de procurori, suspectul a fost ridicat și dus la audieri. În fața anchetatorilor, în prezența avocatului, Moțățeanu a recunoscut săvârşirea faptei.
Joi seară, în jurul orei 20.00, Moțățeanu a fost reținut pentru 24 de ore și dus în arestul IPJ Dolj. Vineri după-amiază, acesta a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, pe numele său fiind emis mandat pentru 30 de zile. Hotărârea nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS