3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPlângere în dosarul șpăgilor de la UMF Craiova

Plângere în dosarul șpăgilor de la UMF Craiova

(Foto: GdS)
(Foto: GdS)

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât ieri să respingă plângerea formulată de unul dintre suspecții din dosarul șpăgilor Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Craiova împotriva ordonanței prin care procurorul a dispus punerea sub control judiciar.
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție anunța, pe 8 iulie, numele a cinci cadre didactice și a unei secretare din cadrul UMF Craiova, urmărite penal într-un dosar de corupție.
Este vorba de Lucica Roșu, Cristina Petrică, Dănuț Firu și Daniela-Denisa Cernea, care sunt acuzați de comiterea infracțiunii de luare de mită, de Bogdan Cotoi, acuzat de luare de mită și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității, dar și de secretara Raluca Iovan, care este acuzată de comiterea infracțiunii de trafic de influență. Toți au fost puși sub control judiciar printr-o ordonanță emisă de anchetatori.
Cu două zile înainte, pe 6 iulie, anchetatorii anunțaseră că fac „cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită şi dare de mită săvârşite de către cadre didactice universitare şi studenţi, constând în condiţionarea promovării examenelor de primirea unor sume de bani cuprinse între 50 şi 100 de euro“. Tot atunci, procurorul a dispus efectuarea a 15 percheziții la UMF, unități medicale și domiciliile suspecților din Craiova.
În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat 55.423 de lei, 13.760 de euro, înscrisuri și peste 500 de bijuterii din aur. Ulterior, conferențiarul universitar Cristina Petrică a formulat la Tribunalul Dolj o plângere împotriva ordonanței procurorului, iar ieri instanța s-a pronunțat.
„Respinge plângerea formulată de inculpata Petrică Cristina împotriva Ordonanței nr. 374/P/2014 din 7.07.2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție prin care s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile“, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj. Cristina Petrică poate contesta la Curtea de Apel Craiova hotărârea de ieri a Tribunalului Dolj.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS