17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMinistrul Energiei: Deocamdată nu vorbim de privatizare majoritară la CEO

Ministrul Energiei: Deocamdată nu vorbim de privatizare majoritară la CEO

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat vineri, la Târgu-Jiu, că nu se poate vorbi la momentul actual despre o privatizare majoritară a Complexului Energetic Oltenia (CEO), ci doar de o privatizare a 15% a acțiunilor, care va avea loc cel mai devreme anul viitor, potrivitt Agerpres.
El a afirmat că vânzarea a 15% din acțiunile CEO se va face numai în condițiile în care va fi obținut un preț bun pentru acest pachet minoritar, banii urmând să fie investiți în retehnologizarea companiei.
Ministrul Energiei a participat vineri, la Târgu-Jiu, la o ședință cu reprezentanții sindicatelor din cadrul complexului, cu membrii Consiliului de Supraveghere și cu conducerea CEO.
Andrei Gerea a vizitat mai multe cariere și termocentrale ale CEO și a menționat că trebuie definitivat planul exproprierilor și cel de investiții, iar la ședința de Guvern din august speră să fie analizate proiectele de realizare a fabricii de brichetare și a parcului fotovoltaic, dar și efectuarea unor analize pe zona de legislație, care să fie favorabilă CEO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS