15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAsfaltarea Căii București a început cu întârziere

Asfaltarea Căii București a început cu întârziere

Asfaltarea străzii Calea București a început ieri, cu o zi întârziere față de data pe care o anunțaseră reprezentanții municipalității (Foto: Traian Mitrache)
Asfaltarea străzii Calea București a început ieri, cu o zi întârziere față de data pe care o anunțaseră reprezentanții municipalității (Foto: Traian Mitrache)

Asfaltarea pe Calea București a început ieri, cu o zi mai târziu față de data pe care o anunțaseră inițial reprezentanții municipalității. Muncitorii au lucrat, în cursul zilei, pe o porțiune a sensului de mers dinspre Piața Centrală către Universitate, iar circulația s-a desfășurat cu greutate, pe o singură bandă. Semafoarele au fost oprite, iar circulația a fost dirijată de polițiști.

„Lucrările vor continua spre Stomatologie“

Dacă, de obicei, municipalitatea anunța cu o zi înainte de anumite evenimente sau lucrări restricționarea circulației, de data aceasta, acest lucru nu s-a întâmplat. „Traficul s-a desfășurat pe o singură bandă și, de regulă, nu se anunță atunci când se întâmplă asta. Dar am vorbit cu colegii pentru a trimite o informare. Mai departe, lucrările vor continua spre Stomatologie, iar pe banda pe care astăzi (ieri – n.r.) s-a circulat se vor realiza lucrări de asfaltare atunci când zona va fi eliberată de mașini. Poliția Locală se va ocupa de informarea cetățenilor, pentru ca aceștia să-și ia mașinile pentru a se putea face asfaltarea. Din câte am discutat cu reprezentanții societății, aceștia au spus că până la sfârșitul lunii septembrie vor termina tot ce ține de partea carosabilă, parcări și ce mai au de asfaltat“, a precizat administratorul public al Craiovei, Radu Preda. Proiectul de pe Calea București include reabilitarea carosabilului pe tronsonul de stradă cuprins între Universitate și Podul Electro, crearea de locuri de parcare, dar și de piste pentru biciclete.

Restricțiile, anunțate de data aceasta

Ulterior, primăria a considerat că este necesar să-i informeze pe șoferi că circulația va fi restricționată pe Calea București, astfel că a trimis un comunicat de presă. „Primăria Municipiului Craiova anunţă că au început lucrările de asfaltare a străzii Calea Bucureşti, în cadrul proiectului «Dezvoltarea transportului ecologic în Municipiul Craiova», proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 1, Domeniul Major de Intervenţie 1.1. Ca urmare a acestor lucrări, se vor restricţiona alternativ anumite benzi de circulaţie. Traficul auto pe Calea Bucureşti rămâne deschis cu condiţia respectării restricţiilor de circulaţie impuse de desfăşurarea lucrărilor. Solicităm conducătorilor auto care tranzitează zonele respective să circule cu atenţie şi să se conformeze semnalizării rutiere instituite“, se arată în comunicat.
Gazeta de Sud cere scuze cititorilor pentru faptul că a anunțat începerea asfaltărilor marți, pe 21 iulie, însă informația a fost furnizată de către reprezentanții Primăriei Craiova. Aceștia au motivat întârzierea începerii lucrărilor prin faptul că încă se aștepta un document de la Inspecția de Stat în Construcții (ISC) pentru a se putea continua cu proiectul. Reprezentanți ai autorității locale au explicat că era vorba despre una dintre fazele determinante ale proiectului, pentru care era necesar și acceptul ISC, prin care să se aprobe faptul că, până în acest moment, execuția a fost realizată corespunzător și se poate merge mai departe. GdS a solicitat un punct de vedere și de la ISC, dar, până la încheierea ediției, instituția nu a transmis nici un răspuns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS