20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria Târgu Jiu a încasat 68% din impozite şi taxe

Primăria Târgu Jiu a încasat 68% din impozite şi taxe

Mariana Budulan
Mariana Budulan

Primăria Târgu Jiu, prin Direcţia Publică de Venituri Târgu Jiu, a încasat 68% din impozitele şi taxele datorate de către cetăţeni. Mariana Budulan, directoarea Direcţiei Publice de Venituri Târgu Jiu, a declarat că procentul este mai bun decât în anii trecuţi şi corespunde sumei de aproximativ 18 milioane de lei. Pentru contribuabilii care nu au plătit taxele până la 31 martie, conform programului de colectare a taxelor şi impozitelor, instituţia publică a emis aproape 22.000 de somaţii şi titluri executorii.
„Pentru sumele neîncasate până la 31 martie am emis aproape 22.000 de somaţii. Sumele pentru care am emis aceste somaţii dorim să le încasăm în perioada următoare. De asemenea, de la începutul anului şi până în prezent, 16 contribuabili persoane juridice au primit sechestru pe bunuri pentru neplata taxelor şi impozitelor până la 31 decembrie 2014, în sumă de 570.000 de lei“, a declarat Mariana Budulan

Somaţiile, tipărite şi distribuite de o firmă din Cluj

O firmă din Cluj se ocupă de tipărirea şi trimiterea somaţiilor pentru târgujienii care nu-şi plătesc taxele şi impozitele la timp. Transmiterea somaţiilor nu mai este realizată de funcţionarii instituţiei, întrucât aceştia consumau prea mult timp şi resurse pentru activităţile respective. Direcţia a decis să externalizeze serviciul respectiv şi activitatea a fost preluată de o firmă de specialitate, după ce în prealabil a fost organizată o licitaţie. Mariana Budulan a precizat că prin această externalizare, Direcţia va face economii de câteva sute de mii de lei.
„Este o firmă din Cluj-Napoca. Sunt sute de mii de lei economii. Ei au echipamentele lor de tipărit şi un serviciu propriu de transport. La transport noi aveam un cost de 4,9 lei şi în urma licitaţiei am obţinut sub trei lei. Deci se fac nişte economii. Firma care a câştigat licitaţia este Zipper“, a spus Mariana Budulan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS