7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii au primit apă de la polițiști și primărie

Craiovenii au primit apă de la polițiști și primărie

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, împreună cu funcționarii Primăriei Craiova, au ieșit ieri după-amiază în centrul municipiului și au împărțit craiovenilor 600 de sticle de apă. Acțiunea s-a desfășurat începând cu ora 14.30, în trei puncte din Craiova: Piaţa „William Shakespeare, Piața „Mihai Viteazul“ și în centrul vechi. Cetățenii care au trecut ieri după-amiază prin centrul municipiului, când fuseseră anunțate temperaturi între 38 și 39 de grade Celsius, au primit câte o sticlă de apă plată de la polițiștii craioveni și funcționarii primăriei pentru a se răcori. Trecătorii au spus că acționea oamenilor legii și a funcționarilor primăriei a fost mai mult decât potrivită. „Apa este binevenită pe căldurile ăstea, mai ales că nu se mai găsesc cișmele cu apă rece“, a spus un craiovean.
O angajată a SC Salubritate Craiova, care mătura strada A.I. Cuza, a mulțumit pentru apa primită. „Cinste dumnealor pentru apă. Lucrăm și pe la umbră, și pe la soare, pentru că trebuie să muncim, să fie orașul curat“, a explicat femeia.

La rândul lor, reprezen­tanții IPJ Dolj au explicat că, prin acțiunea de ieri, oamenii legii și funcționarii primăriei au venit în sprijinul cetățenilor, pentru a-i ajuta să treacă mai ușor de aceste zile caniculare. „Având în vedere temperaturile ridicate din ultima perioadă și codul portocaliu de caniculă ce afectează și județul nostru, IPJ Dolj, împreună cu Primăria Craiova, a venit în sprijinul cetățenilor. Astfel, în trei locații din centrul municipiului Craiova au fost împărțite sticle de apă plată cetățenilor care au ales să se deplaseze prin aceste zone“, a declarat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a menţinut şi ieri avertizarea cod portocaliu de caniculă pentru judeţele Dolj şi Mehedinţi, unde au fost anunțate temperaturi maxime de 38-39 de grade Celsius și un disconfort termic deosebit de accentuat. Tot ieri, ANM a anunţat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, care vor fi caniculare, cu temperaturi de 35-38 de grade. În zona Olteniei, vremea se va menţine călduroasă pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză. Cele mai ridicate valori medii ale temperaturii aerului, de 36-37 de grade Celsius, se vor înregistra pe 20, 26 şi 27 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS