7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCine vrea să refacă scheletul de la Infecțioase?

Cine vrea să refacă scheletul de la Infecțioase?

Patru ofertanți vor să realizeze lucrarea de reabilitare a scheletului de la Infecțioase,  lucrare estimată la peste 6,6 milioane de euro fără TVA (FOTO: Arhiva GdS)
Patru ofertanți vor să realizeze lucrarea de reabilitare a scheletului de la Infecțioase,
lucrare estimată la peste 6,6 milioane de euro fără TVA (FOTO: Arhiva GdS)

Patru ofertanți s-au arătat interesați de realizarea proiectării tehnice și a execuției lucrărilor care ar urma să fie făcute la scheletul de la Spitalul de Boli Infecțioase. Municipalitatea intenționează să mute aici, după încheierea lucrărilor, patru secții ale Spitalului „Filantropia“.

Licitația estimată de Primăria Craiova la aproximativ 6,6 milioane de euro fără TVA pentru reabilitarea scheletului de la Spitalul de Boli Infecțioase are patru ofertanți interesați. Este vorba despre SC Conteam SRL din București, care s-a înscris singură la licitație, dar care are trei subcontractanți: SC Consild SRL, Trylon TSF SRL și SC Roco Prod Com SRL. La licitație s-a înscris și consorțiul de firme format din SC Development Art Vinci Construct SRL din București – ca lider de asociere -, alături de SC Mag Construct SRL din Craiova, societatea care a reamenajat Grădina Botanică din Bănie. Din asociere mai fac parte SC Gama Construct SRL din Cernica, Ilfov, și Alter Ego Concept SRL din București.
Cel de-al treilea ofertant este societatea Recon SA din Craiova, care participă la licitație, ca lider de asociere, alături de alte două societăți din Craiova – Getrix SA și GTX Proex Instal SRL, dar și de Electro Alfa Internațional SRL din Botoșani. Aceste firme au ca subcontractant societatea Structural CJ Project SRL din Craiova. Nu în ultimul rând, o altă asociere care s-a prezentat este cea condusă de Prohaus SRL din Craiova, care a mai lucrat în trecut la reabilitarea unor clădiri pentru Direcția pentru Protecția Copilului Dolj, alături de MND Proiect SRL, Civitas Systems SRL și X-TAL SRL, toate din Craiova. Totodată, acestea au șase subcontractanți: Cronos Electric SRL (Craiova), New Star SRL (Craiova), Tehnoplus Medical SRL (București), Atlas SA (Craiova), plus încă alte două societăți, Dolfini SRL și HWAC Group SRL. Urmează perioada de evaluare, după care desemnarea câștigătorului licitației. Dacă nu vor fi contestații, lucrările ar trebui să demareze după atribuirea contractului, iar durata lor ar trebui să fie de maximum 24 de luni.
La scheletul de la Infecțioase, abandonat în urmă cu mai mulți ani din lipsa finanțării, ar urma să fie făcute intervenții precum cele de consolidare, tencuieli, aplicarea de rășină adezivă, de executare de goluri pentru casa lifturilor, dar și finisaje. Totodată, ar urma să mai fie realizate și două pasarele închise, pentru transferul alimentelor și pentru cel al bolnavilor, dar și lucrări pentru utilități. După ce se vor încheia lucrările, municipalitatea vrea să mute aici patru secții ale Spitalului „Filantropia“: Secțiile Medicală I, Medicală II, Medicală III, precum și pe cea de Fizioterapie și Urgență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS