14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCNI va extinde Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu

CNI va extinde Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a fost construit în 1975 (FOTO: Eugen Măruţă)
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a fost construit în 1975 (FOTO: Eugen Măruţă)

Compania Naţională de Investiţii va extinde Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, clădirea din strada Progresului. În acest sens, Consiliul Judeţean Gorj, administratorul unităţii medicale din municipiu, a decis transferul terenului şi clădirilor din strada Progresului către Compania Naţională de Investiţii. Acest lucru a fost realizat prin intermediul unei hotărâri a consiliului judeţean, care s-a reunit vineri în cadrul unei şedinţe ordinare.
Intenţia autorităţilor judeţene este ca în noul corp modern al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu să fie transferate secţiile din cadrul clădirii din strada Tudor Vladimirescu. Proiectul care va beneficia de finanţare din partea Companiei Naţionale de Investiţii vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea unităţii spitaliceşti din Târgu Jiu. De asemenea, consiliul judeţean va asigura toate cheltuielile legate de realizarea racordurilor la utilităţi: energie electrică, apă, canal, gaz, precum şi suprafeţele necesare de teren pentru depozitarea de materiale şi organizarea de şantier.

Nu vor avea voie să modifice destinaţia imobilului

După ce noul corp al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu va fi realizat, Consiliul Judeţean Gorj se va obliga să nu schimbe destinaţia imobilului pentru o perioadă de 15 ani. Extinderea Spitalului Judeţean va reduce cheltuielile cu actul medical.
„Prin realizarea investiţiei vor fi îmbunătățite serviciile de sănătate, prin: timpul de reacție la problemele pacienților se va reduce substanțial, prin eliminarea transportului pacientului pentru consulturi interdisciplinare și investigații clinice și paraclinice; economisire de resurse financiare și materiale, prin eliminarea acestor deplasări ale pacienților și întreținerea celor trei clădiri; optimizarea activității medicale, prin organizarea și monitorizarea eficientă a fluxurilor medicale; îmbunătățirea calității condițiilor hoteliere pentru pacienții internați, prin utilizarea judicioasă și eficientă a spațiilor și circuitelor, conform standardelor europene, impuse de comisia națională de acreditare a spitalelor; eficientizarea activității Unității de Primiri Urgențe (UPU) datorită posibilității de a optimiza timpii de interacțiune între personalul medico-sanitar UPU și medicii specialiști din alte secții care efectuează consulturi interdisciplinare; creșterea recunoașterii spitalului prin serviciile medicale acordate; îmbunătățirea dotării Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu mobilier medical și nemedical. Implementarea obiectivului de investiție va asigura posibilitatea creșterii calității serviciilor medicale oferite pacienților noștri, performanța putând fi cuantificată prin: scurtarea timpului necesar diagnosticării; îmbunătățirea semnificativă a serviciilor medicale oferite; scăderea duratei medii de spitalizare; creșterea indicelui de complexitate a cazurilor; asigurarea standardelor de curățenie și igienă. Pentru îmbunătățirea calității serviciilor de asistență medicală, sunt necesare lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Prin extinderea cu un corp nou a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, la locația din strada Progresului, nr. 18, s-ar asigura relocarea tuturor secțiilor situate în locația din strada Tudor Vladimirescu pentru efectuarea investigațiilor medicale într-o singură locație, cât și a Secției Oncologie din locația din strada A. I. Cuza“, potrivit unui studiu întocmit de Consiliului Judeţean Gorj şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. În prezent, Spitalul Judeţean este organizat în trei clădiri şi de multe ori pacientul este plimbat cu ambulanţa între secţii pentru a beneficia de anumite investigaţii medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS