12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncepe demolarea Stadionului Municipal

Începe demolarea Stadionului Municipal

Stadionul Municipal din Târgu Jiu va fi înlocuit cu o arenă nouă (Foto: Eugen Măruţă)
Stadionul Municipal din Târgu Jiu va fi înlocuit cu o arenă nouă (Foto: Eugen Măruţă)

Autoritățile din Târgu Jiu au semnat ieri contractul cu societatea care a câştigat licitaţia pentru demolarea Stadionului Municipal. După ce stadionul va fi demontat bucată cu bucată, în locul său va fi ridicată o arenă de 20 de milioane de euro. Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, a declarat că începerea demolării a fost întârziată din cauza faptului că o altă firmă care a participat la licitaţie a înaintat Comisiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor documentele pentru depunerea unei contestaţii, însă actele au fost insuficiente, iar procedura nu a fost acceptată.
„A fost o tentativă de a se depune o contestaţie, dar nu au fost depuse şi celelalte documente. Am primit un răspuns în acest sens şi am decis să invităm frma din Cluj care a câştigat licitaţia de demolare a stadionului. După semnarea contractului, se va trece la activitatea propriu-zisă de demontare a elementelor care compun actuala bază pentru că vor fi valorificate prin licitaţie“, a spus Aurel Popescu.

Buget de două milioane de lei pentru demolare

Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat suma de aproximativ 2.000.000 de lei pentru demolarea întregului stadion în vederea realizării unei baze sportive moderne. Potrivit viceprimarului Aurel Popescu, lucrările urmează a fi finalizate în termen de 45 de zile. „Termenul de finalizare a demolării este de 45 de zile. Durează puţin pentru că sunt de demontat gradenele, tribunele, scaunele, nocturna, turnicheţii, elemente din metal. După ce va rămâne terenul liber, se va trece la construcţia noului stadion. Va fi o arenă care va putea găzdui semifinale de Europa League“, a menţionat Aurel Popescu, vicele din Târgu Jiu. Compania Naţională de Investiţii a alocat suma de 20 de milioane de euro pentru proiectul de modernizare a Stadionului Municipal şi a bazei sportive. Capacitatea locurilor din tribunele Stadionului Municipal urmează să crească la circa 15.000 de locuri, faţă de 9.200 în prezent. Va fi construită şi o parcare de 400 de locuri, amenajată pe două niveluri, precum şi un hotel de patru stele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS