10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljParc de distracții în zona Cornițoiu

Parc de distracții în zona Cornițoiu

Parcul de distracții ar urma să fie amenajat în zona delimitată de străzile Pârâului, Toporași  și George Enescu, dar și de proprietăți private (Foto: GdS)
Parcul de distracții ar urma să fie amenajat în zona delimitată de străzile Pârâului, Toporași
și George Enescu, dar și de proprietăți private (Foto: GdS)

Primăria Craiova a demarat procedurile de licitație pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea amenajării Parcului Cornițoiu, un viitor loc de agrement pentru locuitorii din municipiu. Acesta ar urma să fie realizat pe terenul viran de vizavi de Biserica Greco-Catolică de pe strada Calea Severinului, pe tronsonul III al Canalului Cornițoiu. Între timp, casetarea tronsonului II al canalului își așteaptă câștigătorul.

Parcul de distracții gândit de primărie, care trebuia să fie construit pe Balta Craiovița, ar urma să fie realizat peste drum, în zona tronsonului III al canalului Cornițoiu. „Există un lucru care nu a fost până acum în grafic, ca să zic așa. Am promis casetarea Canalului Cornițoiu, care se termină la sfârșitul acestui an, deci în mandatul meu, dar parcul de distracții pe care îl gândisem pe Balta Craioviței nu am putut să îl facem. Asta fiindcă terenul respectiv este scos la licitație de ANAF. Probabil o să luăm și noi o parte care ne interesează, pentru a face legătura între strada Râului și bulevardul Tineretului. De asemenea, parcul de distracție îl vom muta peste drum, în locul unde se casetează acum Canalul Cornițoiu“, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, la Alege TV, în urmă cu câteva săptămâni.

Locuri de joacă și amenajări peisagistice

În acest sens, municipalitatea a scos la licitație, acum câteva zile, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru acest proiect, contract care are o valoare estimată de 117.838 de lei fără TVA. În zona amintită, vizavi de Biserica Greco-Catolică de pe strada Calea Severinului, mai exact pe terenul viran delimitat de străzile Pârâului, Toporași, George Enescu, dar și de proprietăți private, ar urma să fie construit un parc de agrement pentru locuitorii municipiului.
Conform caietului de sarcini, „proiectul propune valorificarea zonei prin amenajarea unui spațiu coerent din punct de vedere peisagistic și a funcțiunilor impuse privind petrecerea timpului liber (…) fiind prevăzute lucrări de amenajare a locurilor de acces și de promenadă (în mod special în zona străzii Pârâului), alei, platforme pentru amenajarea de locuri de joacă (în zona strada Toporași) pentru diferite grupe de vârstă, amenajări peisagistice prin plantări de arbori și arbuști pentru creșterea impactului vizual și valorificarea poziției spațiului verde propus spre studiu pentru creșterea calității vieții“, se arată în documentația de atribuire.

Doi ofertanți pentru tronsonul II al canalului

Între timp, casetarea tronsonului II al Canalului Cornițoiu, care a rămas singurul neatacat dintre cele trei, își așteaptă câștigătorul. Acesta a fost scos la licitație mai târziu din cauza unei exproprieri prin care a trebuit să treacă terenul. Pentru contractul privind casetarea tronsonului II s-au înscris două firme. Este vorba despre SC Gecorom SA din Craiova, cu SC ISPE SA din București ca asociat și SC Revicond Canaltech SRL din Raciu, Mureș ca subcontractant. Totodată, s-a înscris la licitație și societatea care a lucrat la celelalte două tronsoane, SC Recon SA din Craiova. Aceasta îi are ca asociați pe SC Sekisui SPR România SRL și SC Robicons SRL, iar ca subcontractant, pe TCIF SA, toate cele trei firme fiind tot din Bănie. Valoarea estimată a acestei lucrări este de aproximativ 2,6 milioane de lei fără TVA.
Reamintim că lucrările la celelalte două tronsoane ale canalului au fost încheiate, acestea fiind recepționate la începutul lunii iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS