14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMarş de protest al angajaţilor RAAN

Marş de protest al angajaţilor RAAN

Aproximativ 1.200 de angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) au pornit, marţi, într-un marş de protest de la sediile Romag Prod şi Romag Termo până la Prefectura Mehedinţi, cerând Guvernului bani pentru funcţionarea companiei până la închiderea controlată a acesteia.

Cei 1.200 de angajaţi au plecat, marţi dimineaţă, în jurul 7:30, de la unităţile Romag Prod şi Romag Termo într-un marş care s-a întins pe aproximativ nouă kilometri până la Prefectura Mehedinţi, din centrul municipiului Drobeta Turnu Severin, potrivit Mediafax.

Coloana însoţită de jandarmi şi poliţişti s-a întins pe aproximativ doi kilometri, circulaţia fiind restricţionată în timpul marşului de protest pe Calea Târgu Jiului – Bulevardul I.C. Brătianu – str. Smârdan – str. Traian din municipiu.

Oamenii au scandat lozinci împotriva Guvernului, au huiduit şi au afişat pancarte cu lozinci de genul: „Nu vrem milă, vrem decenţă!”, „RAAN în faliment, judeţ în descompunere”, „Jos Guvernul mincinos”, „RAAN distrus, Guvern trădător”, „Ponta, nu uita va veni şi ziua ta”.

Potrivit sindicaliştilor, Guvernul a promis că va aloca 25 de milioane de lei în luna mai şi alte 25 de milioane în luna iunie, dar până în prezent banii nu au fost primiţi, iar angajaţii au de primit restanţe salariale din luna mai.

Angajaţilor de la RAAN li s-au alăturat, în timpul marşului de protest, şi angajaţi ai minei Husnicioara a căror activitate depinde în proporţie de 90 la sută de funcţionarea RAAN.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS