22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNu au bani să îşi aducă acasă fiul ucis în Germania

Nu au bani să îşi aducă acasă fiul ucis în Germania

Moartea unui tânăr de 29 de ani din Târgu Jiu a adus tragedia într-o familie din cartierul ACH. Teodor Chirilă plecase de o jumătate de an la muncă în străinătate, iar săptămâna trecută a fost implicat într-un scandal, alături de mai mulţi prieteni. Tânărul ar fi fost ucis în bătaie de prietenii de pahar. Rudele caută acum sprijin financiar pentru a aduce în ţară trupul neînsufleţit. Mama celui decedat, Saveta Chirilă, a aflat întâmplător despre moartea fiului său de la alţi români plecaţi la muncă în străinătate. Tânărul lucra de o jumătate de an în construcții la un patron român în Leipzig. Săptămâna trecută, Teodor Chirilă a coborât în toiul nopții din apartamentul unde locuia, la vecinii de la parter. Muncitorii români ar fi băut peste măsură, iar spre dimineață bărbatul a fost adus acasă plin de sânge. Victima nu a vrut să fie transportată la spital și după câteva ore și-a dat ultima suflare. Rudele sunt în pragul disperării pentru că nu au câteva mii de euro necesare pentru repatrierea trupului neînsuflețit. Saveta Chirilă a spus că ultima dată când a vorbit la telefon cu fiul său acesta şi-a manifestat dorinţa de a reveni acasă şi a avut o premoniţie în legătură cu moartea sa.
„M-a sunat cu doar câteva zile înainte de a se întâmpla nenorocirea şi a tot repetat că el vrea să se întoarcă acasă. Tot spunea că s-a hotărât să revină acasă, pentru că îi este mai bine acasă. L-am întrebat de ce şi mi-a spus că, dacă e să moară, măcar să moară acasă, lângă mine“, a povestit mama tânărului mort în Germania.

Găsit de patron mort în pat

Gabriel Muntean, patronul băiatului, este cel care l-a găsit zăcând în pat fără suflare. „Din câte am aflat este posibil să fi fost o ceartă între români şi să fi fost bătut. Aşa gândim noi, aşa gândeşte şi poliţia. Iniţial, au reţinut patru persoane în acest caz, iar, ulterior, am înțeles că le-au dat drumul. Ştiu că şi lor le-a fost sigilat apartamentul pentru că s-a găsit sânge la ei în casă“, a spus Gabriel Muntean. Pentru repatrierea trupului neînsuflețit familia ar avea nevoie de aproape 3.000 de euro, sumă pe care nu o are, singurul venit fiind ajutorul social al mamei. Familia tânărului ucis în Germania solicită acum ajutorul autorităţilor şi al oamenilor cu suflet pentru a strânge banii necesari repatrierii trupului neînsufleţit. Acest demers ar putea dura, având în vedere suma mare de bani, precum şi faptul că mama bărbatului nu are destui bani pentru a trăi de la o lună la alta. În plus, se baza şi pe banii pe care fiul său îi trimitea în ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS