11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljReacția unui comerciant controlat de autorități: „Și pentru vechituri îmi trebuie autorizaţie? Ce e cu democrația asta?“

Reacția unui comerciant controlat de autorități: „Și pentru vechituri îmi trebuie autorizaţie? Ce e cu democrația asta?“

Mai multe persoane vând încălțăminte second-hand chiar în gangul de sub fostul bloc al coreenilor, fără ca autoritățile să poată să îi alunge definitiv din zonă.
La intrarea în Piața Centrală, pe la fostul bloc al coreenilor, stau mai mulți cetățeni de etnie romă și expun zilnic pentru vînzare încălțăminte second-hand și haine vechi, chiar sub nasul autorităților și fără să aibă vreo hârtie care să le permită să vândă în acea zonă. Ei comercializează bunurile chiar de pe jos, în condiții insalubre. Trecătorii care vor să ajungă în piață sau ies de acolo abia trec printre papuci și pantofi scâlciați, așezați strategic până în mijlocul aleii pe care trec oamenii.

„Pantofarii“ nu au autorizație să vândă în zonă

Deși persoanele care expun astfel de produse au mai fost alungate de Poliția Locală și de Jandarmerie și nu au nici un fel de autorizație pentru a comercializa produse în acel spațiu, ele revin în același loc și desfășoară aceeași activitate neautorizată. O comerciantă care vindea pantofi second-hand în zonă a recunoscut că face bișniță ca să trăiască, dar nu își explica de ce are nevoie de autorizație ca să vândă acolo, întrebată fiind de redactorii GdS dacă are autorizație să vândă marfa pusă pe jos, în locul respectiv.
„Nu am autorizație, da’ de unde să trăim? Nu putem să furăm, că e rușine mare, și trăim și noi după munca noastră. Că dacă a murit Ceaușescu nu mai are nimeni locuri de muncă. D-apăi cu bișnița asta trăim și noi. Și pe vechituri îmi trebuie autorizație? Ce e cu democrația asta? Trebuie să trăim și noi!“, a spus revoltată Mândra Gabor, din Târgu Mureș.

Comercianții clandestini alungați de autorități revin imediat în același loc

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor, aflați, vineri, în Piața Centrală, într-o altă acțiune de control, au recunoscut că nu este normal să se vândă produse second-hand pe jos acolo, dar au spus că nu au ce să le facă persoanelor care își întind zilnic pantofii second-hand chiar la intrarea în piață.
„Este treaba Poliției Locale și a Jandarmeriei. Noi nu putem interveni. Sunt persoane fizice din alte localități și nu este atribuția noastră“, a precizat Gheorghe Marinescu, comisar-șef adjunct al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Dolj.
În momentul în care Gheorghe Marinescu a contactat telefonic Jandarmeria, solicitându-i să intervină la acea intrare în Piața Centrală, cetățenii de etnie au început să-și strângă în grabă marfa și au plecat de la fața locului.
Respectivii comercianți de pantofi second-hand au mai fost izgoniți din zonă, printr-o acțiune a Poliției Locale din 3 iunie. Dar cetățenii respectivi revin la intrarea în piață dinspre fostul bloc al coreenilor (actualmente blocul Ford), imediat după plecarea autorităților.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS