28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Tânăr prins băut la volan

Vâlcea: Tânăr prins băut la volan

Poliţiştii vâlceni au efectuat ieri semnalul de oprire unui autovehicul ce circula pe DN 65 C – Roeşti. Conducătorul auto nu a respectat acest semnal, poliţiştii urmărindu-l 3 km. S-a reuşit blocarea acestuia, iar în urma testării cu aparatul etilotest  a conducătorului auto a rezultat o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto, un tânăr de 22 de ani, din comuna Roeşti, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, refuzând recoltarea celei de-a doua probă.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul rutier.

Conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecinţelor accidentelor rutiere.
Poliţiştii rutieri acţionează permanent pentru salvarea de vieţi şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie şi pun în pericol traficul rutier.
Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.
De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Poliţiştii fac unele recomandări:
– Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!
– Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.
– Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS