11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPuncte de prim ajutor pentru slătineni

Puncte de prim ajutor pentru slătineni

La nivelul municipiului Slatina, municipalitatea a constituit puncte de acordare a primului ajutor în caz de nevoie. Dacă în prima zi de caniculă au fost amplaste cinci corturi pentru acordare primului ajutor, în prezent au mai fost deschise alte şase puncte. Astfel, pe lângă cele amplasate pe bulevartul A.I. Cuza şi străzile Ecaterina Teodoroiu şi Crişan se adaugă cele amplasete pe teresele unor localuri.
Cu sprijinul agenţilor economici care desfăşoară activităţi comerciale (terase sezoniere, magazine), în incinta acestora au fost amenajate alte puncte de prim ajutor, marcate corespunzator, unde se realizează distribuirea apei potabile şi asistenţă medicală. Acestea sunt amplasate pe b-dul AI Cuza – Terasa Alison, b-dul AI Cuza – Terasa Deja Vu, b-dul AI Cuza – Pizzeria Royal, str. Ecaterina Teodoroiu – Berăria ” La Emil” , piaţa Fraţii Buzeşti – Carmangeria ”Vâlceleanu”, str. Arinului (Cartier Progresul) – Terasa ”La Familia”. Toate punctele de prim ajutor vor funcţiona pe toată perioada de caniculă, instituită potrivit comunicărilor ANMH”, se arată într-un comunicat al Primăriei Slatina.
Potrivit municipalităţii au mai fost constituite puncte de lucru la sediul DPAS, la Clubul Pensionarilor, Centrul de Îngrijire şi Igienă Corporală, dar şi în incinta a 11 unităţi de învăţământ. În aceste zile, a fost modificat programul de spălare a străzilor din municipiul Slatina (seara şi dimineaţa), pentru a preveni supraîncălzirea ca urmare a producerii de vapori de apă.
Un loc unde slătinenii se pot răcorii este în zona Fântâna Speranţei unde a fost amplasată şi funcţionează o instalaţie de umidificare. Se are în vedere amplasarea mai multor umidificatoare şi în alte zone aglomerate din oraş.
Punctelor de acordare prim ajutor consitituite de către municipalitate se adaugă cel din faţa Consiliului Judeţean şi Prefectura Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS