12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGuvernul cumpără avioane pentru Deveselu

Guvernul cumpără avioane pentru Deveselu

Ministrul apărării, Mircea Duşa (dreapta)
Ministrul apărării, Mircea Duşa (dreapta)

Guvernul a alocat aproximativ 150.000 de lei pentru proiectele comune stabilite cu NATO şi SUA. Guvernul a deblocat săptămâna trecută fonduri din bugetul Ministerului Apărării pentru continuarea finanţării programului Avion multirol al Forţelor Aeriene Române, implementarea Planului de acţiune pentru creşterea capacităţii de reacţie a Alianţei, finalizarea securizării Bazei Militare de la Deveselu, precum şi asigurarea condiţiilor necesare continuării exerciţiilor planificate pe anul 2015 şi a creşterii nivelului de instruire a structurilor militare. Suma totală care va fi alocată din bugetul Ministerului Apărării este de aproximativ 150.000 de lei. Până acum, Statele Unite ale Americii au alocat 420 de milioane de dolari pentru amenajarea bazei militare de la Deveselu şi montarea sistemului antirachetă. Lucrările de la Deveselu sunt în grafic şi baza militară va fi operaţională în toamna acestui an, potrivit ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa, care a efectuat la mijlocul lunii mai o vizită în baza militară.

Baza, operaţională în septembrie

Mircea Duşa a precizat că lucrările din Deveselu vizează reamenajarea şi modernizarea unor pavilioane, realizarea elementelor de comandă şi control, a reţelelor de utilităţi şi a aleilor de acces către subunitatea militară românească.
„Lucrările sunt în grafic. Vorbim de lucrări privind reamenajarea și modernizarea pavilioanelor, realizarea elementelor de comandă-control, rețele de apă, canalizare, termoficare și alte lucrări de amenajare, respectiv aleile de acces spre unitatea românească ce va asigura protecția bazei de la Deveselu. Până în septembrie, MApN și-a propus să cheltuiască 47 de milioane de lei din bugetul propriu. Până acum s-au cheltuit deja circa 30 de milioane de lei. Mă bucur că în urma realizării bazei militare a beneficiat și comuna Deveselu. Au fost făcute rețelele de apă și canalizare, stația de epurare și 80% din drumuri au fost asfaltate. Partenerii noștri americani au făcut și investiții social-culturale în localitate. Cred că locuitorii sunt mulțumiți de ce se întâmplă în Deveselu în ultimii doi-trei ani“, a mai spus ministrul Duşa. Acesta a menţionat că în viitor în localitatea Deveselu va fi introdusă reţea de alimentare cu gaze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS