10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Controale prin barurile craiovene

Craiova: Controale prin barurile craiovene

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat și executat, vineri și sâmbătă, acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării legumelor și fructelor” .

De asemenea, polițiștii au avut în vedere și prevenirea faptelor de evaziune fiscală și a altor activităţi ilicite în domeniul alimentaţiei publice la baruri şi cluburi.
Polițiștii au efectuat verificări și controale la 9 societăţi comerciale; dar și la 8 persoane fizice, iar 9 mijloace de transport au fost verificate.
Ca urmare a abaterilor constatate de polițiști au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale de peste 65.000 de lei, iar valoarea mărfurilor confiscate se ridică la 2.090 de lei reprezentând contravaloarea a 950 kg. fructe.

Cu ocazia controlului efectuat la un club din Craiova, administrat de S. Marian a fost identificata o formaţie vocal-instrumentală ce desfăşura program artistic fără ca administratorul societăţii să aibă încheiat contract de muncă sau colaborare cu cei şase membri ai formaţiei. De asemenea, s-a constatat că în cadrul clubului se difuza muzica în scop ambiental folosindu-se CD-uri imprimate cu opere muzicale piratate.
Totodată, în urma controlului au fost identificate mai multe mărfuri ce fuseseră comercializate fără a exista documente de provenienţă pentru acestea, societatea fiind sancţiontă contravenţional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei,  dispunându-se totodată confiscarea sumei de 570 de lei – reprezentând contravaloarea mărfurilor comercializate fără documente de provenienţă.
Administratorului societăţii i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fară încheierea unui contract individual de muncă” și „oferirea, distribuirea, deţinerea ori depozitarea sau transportul de mărfuri-pirat, în scopul distribuirii”.

În Tîrgul Municipal Craiova s-a constatat faptul că L.G. din municipiu a comercializat fructe pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5.000 de lei, dispunându-se totodată confiscarea sumei de 750 de lei, reprezentând contravaloarea cantităţii de 300 kg vișine, comercializată fără documente de proveniență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS