12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalReacția ministrului Educaţiei în urma scandalului provocat la BAC 2015 de fiica baronului Adrian Duicu

Reacția ministrului Educaţiei în urma scandalului provocat la BAC 2015 de fiica baronului Adrian Duicu

În urma scadalului declanșat la Orșova de familia fostului președinte al CJ Mehedinți, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a declarat că, în cazul în care se va dovedi că examenul de BAC 2015 a fost fraudat, vor fi luate cele mai drastice măsuri. În cazul unei posibile implicări a unui cadru didactic, sancţiunile pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

Ministrul Educaţiei a precizat că Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi şi Inspectoratul de Poliţie din acelaşi judeţ fac verificări în acest caz şi vor acţiona în consecinţă, în funcţie de rezultatele acestei anchete.

„Consider frauda foarte gravă. În cazul de la Orşova, dacă este vorba despre un elev, elevul trebuie să plătescă potrivit legii. Dar, dacă au fost implicate şi cadre didactice în această posibilă fraudă, atunci cer de urgenţă colegilor mei care au competenţă să ia cele mai drastice măsuri care se impun în acest caz, mergând până la desfacerea contractului de muncă. Ştiu că, la această oră, înregistrările (cu camerele de supraveghere din Colegiul Tehnic «Dierna» din Orşova, n.r.) au fost trimise către Parchet”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Adina Duicu, fiica fostului presedinte al CJ Mehedinti Adrian Duicu, a fost dată afară din examenul de bacalaureat după ce ar fi încercat să fraudeze examenul. Sesizaţi de incident, la faţa locului au venit un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Judeţean Mehedinţi şi un poliţist de la IPJ Mehedinţi. La ieşire din liceu, cei doi au avut parte de un scandal de proporţii, protagonişti fiind Mariana Duicu, soţia baronului de Mehedinţi şi fiica cea mică, Larisa. Cei doi au fost luaţi la rost de cele două membre ale familiei Duicu foarte supărate de prezenţa oamenilor legii la faţa locului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS