9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn preşedinte de comisie de bac din Gorj a cântat pentru Papă

Un preşedinte de comisie de bac din Gorj a cântat pentru Papă

Felix Goldbach, legat de Gorj prin studenţii săi
Felix Goldbach, legat de Gorj prin studenţii săi

Fondatorul Filarmonicii „Muntenia“ din Târgoviște, Felix Goldbach, și, totodată, clarinetistul care l-a încântat cu muzica sa pe Papa Ioan Paul al II-lea, a fost repartizat de Ministerul Educației în comisia de bacalaureat de la Colegiul „Tudor Arghezi“ din Târgu-Cărbunești. Felix Goldbach, care a susţinut mai multe reprezentanţii pentru Papa Ioan Paul al II-lea în perioada 2002 – 2005, a declarat că a acceptat să facă parte dintr-o astfel de comisie, în speranţa că va ajunge din nou în Gorj, unde are zeci de studenţi. Aceştia frecventează cursurile de la Universitatea „Valahia“ din Târgovişte, unde muzicianul este lector universitar. „Am fost repartizat în Gorj, la Târgu-Cărbuneşti. Nu am avut probleme de nici un fel, nici incidente, totul a fost normal. Mă bucur că am ajuns în Gorj, unde am studenţi“, a declarat Felix Goldbach, de 38 de ani.

Pentru a doua oară în Gorj

Felix Goldbach se află pentru a doua oară în Gorj și spune că doar întâmplarea a făcut să vină din nou aici, întrucât repartizarea făcută de Ministerul Educației în privința desemnării persoanelor care fac parte din comisiile de bacalaureat este aleatorie. Prima dată, Goldbach a vizitat Târgu Jiul, în anul 2008, când a participat la o sesiune de comunicări științifice organizată de Universitatea „Constantin Brâncuși“. Goldbach este lector universitar doctor la Facultatea de Științe și Arte din cadrul Universității „Valahia“ din Târgoviște, iar faptul că a ajuns din nou la Gorj reprezintă și un prilej pentru acesta să se întâlnescă cu cei 30 de studenți care urmează cursurile Universității din Târgoviște. Felix Goldbach are 38 de ani și este originar din Botoșani, dar s-a stabilit în urmă cu aproape 15 ani la Târgovişte, unde a pus și bazele Filarmonicii „Muntenia“. „Am pus umărul la înfiinţarea Filarmonicii din Târgovişte. În turneele pe care le-am susţinut în Italia am avut onoarea de a cânta la Vatican în faţa Papei Ioan Paul al II-lea. Nu voi uita acele momente unice“, a mai spus muzicianul.

A mai cântat în Franţa, Austria şi în Italia

Clarinetistul a mai fost pe scenă alături de nume mari ale muzicii româneşti, precum Gheorghe Zamfir. A susţinut concerte în ţară şi în străinătate. Pe lângă seria de concerte de la Vatican, muzicianul a cântat în Franţa, Austria şi în mai multe oraşe din Italia. Interesant este că în tinereţe a avut de ales între muzică şi fotbal şi a ales în cele din urmă domeniul în care acum s-a consacrat. Încă din perioada şcolii a început să câştige premii la concursurile de specialitate şi să se facă remarcat. A devenit doctor în muzică la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi şi-a împlinit visul de a activa în învăţământul universitar. Un moment special în activitatea sa a avut loc în anul 2007, când a susţinut un concert la Viena, la Catedrala „Karl Skirch“, alături de marele naist Gheorghe Zamfir. Cei doi au cântat împreună pentru a sărbători intrarea României în Uniunea Europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS