Acasă Local Dolj Percheziţii la evazionişti

Percheziţii la evazionişti

-

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al inspectorilor antifraudă din cadrul ANAF – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, au efectuat, miercuri, opt percheziţii domiciliare pe raza judeţului Dolj la domiciliile mai multor persoane şi la sediile unor instituţii publice (primării), în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în rambursări ilegale de TVA şi evaziune fiscală.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupului au dezvoltat un sistem de firme implicate în emiterea de acte fictive în vederea obţinerii unor rambursări ilegale de TVA. De asemenea, membrii grupării, prin diferite manopere infracţionale (ameninţări, şantaj, împrumuturi de bani sau bunuri) au determinat mai multe persoane din cadrul unor administraţii locale şi instituţii să încheie contracte pentru servicii supraevaluate sau fictive.
Membrii grupării aveau roluri şi atribuţii diferite, în activitatea infracţională, cum ar fi: asigurarea unei aparenţe de legalitate prin întocmirea actelor contabile fictive, lichidarea societăţilor comerciale folosite în circuitele frauduloase şi care erau încărcate cu TVA-ul neplătit sau returnat de către stat, încheierea unor contracte privind realizarea unor lucrări supraevaluate şi recepţionarea acestor lucrări, care nu îndeplinesc standardele de calitate.
În perioada 2014-2015 au fost emise doar de către o singură societate comercială către 20 de societăţi, facturi în valoare de 1.259.803 de lei. De asemenea, firmele utilizate de membrii grupării infracţionale erau implicate în fraudarea statului şi prin încheierea unor contracte cu diferite autorităţi locale sau instituţii de stat, contracte care ori erau supraevaluate, ori erau urmate de nerealizarea lucrărilor, fiind însă efectuate plăţile.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.