16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLiber la închiriat spații în High Tech Industry Park

Liber la închiriat spații în High Tech Industry Park

Marin Nicoli a anunțat că, după ce prefectura dă avizul de legalitate pentru hotărârea privind aprobarea PUZ-ului, la High Tech Industry Park va putea începe închirierea terenurilor.
Marin Nicoli a anunțat că, după ce prefectura dă avizul de legalitate pentru hotărârea privind aprobarea PUZ-ului, la High Tech Industry Park va putea începe închirierea terenurilor.

Consilierii județeni s-au întâlnit, ieri, pentru o ședință extraordinară. Aceștia au aprobat acordarea de teren pentru organizarea de șantier a firmei care va reabilita pista Aeroportului Craiova, dar și Planul Urbanistic Zonal „Zona Aeroport Craiova“. Vestea cea bună este că aceasta include noul parc industrial High Tech Industry Park, ceea ce înseamnă că, în perioada următoare, va începe și închirierea terenului către investitori.
Mai este puțin și va începe închirierea terenurilor din High Tech Industry Park, cel de-al doilea parc industrial al Consiliului Județean (CJ) Dolj. Asta pentru că ieri, în cadrul unei ședințe extraordinare a CJ Dolj, consilierii au aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) „Zona Aeroport Craiova“, care include înființarea parcului industrial amintit, prelungirea căii de rulare a aeroportului și construirea unui hangar pentru reparațiile de avioane.

„Sunt investitori, dar nu am putut să demarăm procesul“

Prezent la ședință, directorul Parcului Industrial Craiova și al noului parc înființat, Marin Nicoli, a spus că, după ce prefectura va da avizul de legalitate pentru hotărârea amintită, va începe și închirierea terenurilor către investitori. „Ieri (miercuri – n.r.) s-a dat avizul pentru ca această zonă să fie transformată în zonă industrială, ca al doilea amplasament să fie cu protecție pentru pista de la Craiova, să nu fie jenată de activitatea sa și de eventuale construcții haotice și, bineînțeles, o construcție aeroportuară, hangarul din cea de-a treia zonă. Având acest PUZ, High Tech Industry Park așteaptă ca domnul prefect să dea viza de legalitate și vom anunța în presă demararea procesului de închiriere a terenului în vederea dezvoltării investițiilor în aceste amplasamente. Așa cum știți, sunt investitori, am primit res­­pectivele cereri, dar nu am putut să demarăm procesul, anunțul public, vânzarea caietelor de sarcini și bineînțeles competiția dintre cei care au capital și vor să investească spre beneficiul celor care nu au capital. Acest lucru ni-l dorim și sper ca dezvoltarea durabilă pe care județul a gândit-o la poarta de intrare de est în Zona Metropolitană Craiova să se întâmple și să avem acele locuri de muncă stabile, așa cum ni le-am dorit“, a declarat Nicoli. Noul parc industrial se va întinde pe o suprafață de 24 de hectare, iar investitorii trebuie să creeze o sută de locuri de muncă pentru fiecare hectar închiriat.

Reabilitarea pistei, pe repede înainte

Totodată, în cadrul ședinței, consilierii au mai aprobat darea în administrare a circa 9.500 mp către Aeroportul Craiova, de la CJ Dolj, spațiu necesar pentru organizarea de șantier a societății spaniole AZVI, care urmează să reabiliteze infrastructura de mișcare a aeroportului. „Având în vedere importanța acestei investiții pentru dezvoltarea zonei Olteniei, se impune ca lucrările de reabilitare a infrastructurii de mișcare a Aeroportului Craiova să înceapă cât mai repede, pentru a se putea respecta termenul de finalizare a proiectului, în scopul reluării zborurilor, urmând ca, pe viitor, să se semneze și alte contracte cu noi operatori, pe noi rute“, se arată în proiectul de hotărâre votat ieri de consilieri.

Irinei și-a certat colegii că nu merg pe teren

Într-o intervenție la punctul privind terenul dat Aeroportului, Marian Irinei, consilier județean PNL, și-a mustrat colegii, informându-i despre situația unui sat aflat la 30 de kilometri de Craiova. „Vorbesc despre satul Căciulatu din comuna Terpezița. Povara vieții o simți imediat cum parcurgi acel drum de nouă kilometri care leagă Terpezița de acel sat, un sat al disperării. Eu sunt la primul mandat, e al treilea an, dar mă uit aici și văd consilieri județeni aflați la al doilea, unii chiar la al treilea mandat. Nu vreau să sune ca o ofensă, dar vă întreb, stimați colegi, când ați fost ultima dată în aceste sate, când ați stat de vorbă cu acești oameni?“, a spus Irinei. Din partea colegilor nu a primit răspunsuri, ci doar i s-a reproșat că vorbește pe lângă subiect. Totuși, Alina Tănăsescu, vicepreședinte CJ Dolj, i-a spus că situația nu mai e atât de rea ca acum câțiva ani. „Dacă domnul Irinei se ducea acum trei ani pe acele drumuri, ar fi văzut cât de mult s-au schimbat ele și câte eforturi s-au făcut ca ele să arate altfel“, a spus vicepreședintele CJ. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS