7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Şi-au pus viaţa în pericol pentru a intra ilegal în România

Dolj: Şi-au pus viaţa în pericol pentru a intra ilegal în România

Noaptea trecută, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca Mercedes, cetăţeanul turc Hakan D., în vârstă de 48 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, caise din Turcia pentru Germania.
Procedând la verificarea amănunţită a mijlocului de transport, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a descoperit ascunse, între rezervoarele de combustibil de sub autocamion, trei persoane de sex masculin.
În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 12 şi 29 de ani. La cercetări, aceştia au declarat că au plecat din ţara de origine în urmă cu câteva zile, pe ruta Siria-Turcia-Bulgaria, ascunzându-se sub camionul în cauză într-o parcare în Bulgaria, cu ajutorul unui taximetrist, fără ca şoferul să observe. Cei în cauză au mai declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS