17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj30 de studenţi ai UCB pleacă în tabără

30 de studenţi ai UCB pleacă în tabără

Pentru vara anului 2015, Universitatea „Constantin Brâncuşi“ (UCB) din Târgu Jiu pune la dispoziţia studenţilor 30 de locuri gratuite în taberele studenţeşti din staţiunile Costineşti şi Predeal. Conform metodologiei privind repartizarea locurilor în taberele studenţeşti pe perioada vacanţei de vară 2015, pentru studenţii înscrişi la cursurile de zi în instituţiile de învăţământ superior de stat, aceştia beneficiază de locuri gratuite în tabere. Acestea se acordă în limita locurilor repartizate pentru fiecare facultate, în funcţie de rezultatele obţinute la învăţătură şi de activitatea depusă în cadru organizat la diverse manifestări culturale, artistice, ştiinţifice sau sportive, excepţie făcând cazurile sociale. În perioada taberelor, studenţii beneficiază în mod gratuit de cazare şi masă. Beneficiarii pot fi studenţi înmatriculaţi la forma de învăţământ de zi, ce sunt finanţaţi de la bugetul de stat, din ciclurile licenţă şi masterat, integralişti, în vârstă de până la 35 de ani, în conformitate cu Legea Tineretului 350 din 2006.

Locurile au fost repartizate

Excepţie de la criteriul de integralitate fac cazurile sociale, respectiv studenţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi din casele de copii sau plasament familial, romi, absolvenţi ai liceelor din mediul rural sau din oraşe cu mai puţin de 10.000 de locuitori şi cei care beneficiază de burse sociale.
„Repartizarea celor 30 de locuri, pe facultăţi, s-a realizat în mod proporţional cu numărul de studenţi înscrişi la cursurile de zi şi înmatriculaţi pe locurile finanţate de la bugetul de stat, după cum urmează: Facultatea de Inginerie – opt locuri (șapte la Costinești, unu la Predeal); Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor – zece locuri (opt la Costinești, două la Predeal); Facultatea de Relații Internaționale, Drept și Științe Administrative – nouă locuri (opt la Costinești, unu la Predeal); Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale – trei locuri (două la Costinești, unu la Predeal). Prima serie de studenţi urmează să plece în perioada 18 – 23.07.2015 în staţiunea Costineşti, iar a doua între 12 -17.08.2015 la Predeal“, conform unui comunicat de presă al UCB.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS