10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSimpozion cu tema "Abordarea integrată a bolii Parkinson" la Craiova

Simpozion cu tema „Abordarea integrată a bolii Parkinson” la Craiova

Asociația de Luptă Împotriva bolii Parkinson (ALIBP) și Houston NPA, alături de Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova, Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Județean Dolj și Prefectura Dolj organizează, pe 3 iulie, simpozionul “Abordarea integrată a bolii Parkinson”, care va aduce față în față pacienți cu boala Parkinson și profesioniști în sănătate.
Vor lua cuvântul: Dr. Luiza Mirela Popa – Managerul Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, Dan Dașoveanu – Viceprimarul Municipiului Craiova, Psih. Claudia Măciucă – DGASPC, Reprezentanți ai Consiliului Județean Dolj și ai Prefecturii Dolj, Dan Răican – Președintele Asociației de Luptă Împotriva bolii Parkinson (ALIBP), pacient cu boala Parkinson, Șef Lucr. Dr. Dan Mircea Fărcaș – Vicepreședinte ALIBP, medic cardiolog și pacient cu boala Parkinson.
Pe agenda conferinței:
– provocările cu care se confruntă pacienții cu boală Parkinson în România,
– rolul asociațiilor de pacienți,
– necesitatea unui parteneriat între asociațiile de pacienți-cadre medicale-autorități-unități sanitare.

Obiectivul evenimentelor derulate pe 3 iulie la Craiova este îmbunătățirea nivelului de îngrijire al pacienților cu Parkinson, prin informarea acestora, a aparținătorilor lor, a jurnaliștilor și a profesioniștilor în sănătate cu privire la implicațiile medicale, sociale și economice ale bolii Parkinson și necesitatea comunicării interdisciplinare cu scopul obținerii celor mai bune rezultate terapeutice în  cazul acestor pacienți cronici.
În urma acestor întâlniri organizatorii speră să contureze mai multe direcții de acțiune pentru îmbunătățirea calității vieții bolnavilor de Parkinson din zona Olteniei și de la nivel național, prin implicarea activă a autorităților locale și județene în proiecte concrete derulate de Asociația de Luptă Împotriva bolii Parkinson (ALIBP) și de partenerii săi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS