11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFilarmonica „Oltenia“ dă verii o notă clasică

Filarmonica „Oltenia“ dă verii o notă clasică

Filarmonica „Oltenia“  îi invită pe craioveni să (RE)descopere orașul pe acorduri muzicale alături de artiști instrumentiști și lirici. În perioada 9 iulie -13 august, în fiecare zi de joi, preț de 33 de minute, spațiile neconvenționale, cartiere şi străzi, parcuri şi locuri de joacă pentru copii, vor răsuna acorduri muzicale clasice.
La Filarmonică, evenimentele culturale ale verii vor continua cu a 42-a ediție a Festivalului „Craiova Muzicală“. „Pentru prima dată în istoria de 42 de ediții, “Craiova Muzicală“ va cunoaște vara, tot astfel cum de această dată cele 42 de concerte din cele nouă zile de festival vor avea loc în aer liber“, a precizat Vlad Drăgulescu, managerul Filarmonicii ”Oltenia”.
Festivalul „Craiova Muzicală“, care se va desfășura în perioada 29 august – 6 septembrie, propune publicului o ediţie cu totul specială, evenimentele fiind grupate în cinci secţiuni: Clasic, Cameral, SymphoKIDS, Extra și Alternativ. Primele categorii, Clasic şi Cameral, includ concertele simfonice şi cele de cameră, iar SymphoKIDS ateliere-concerte pentru copii, cu muzică din desene animate. Secţiunea Extra se adresează iubitorilor de muzică jazz cu influenţe diverse (rock, pop, medieval), în timp ce Alternativ aduce în prim plan muzica militară.
Spectacolele vor avea loc dimineaţa (ora 11.00), după-amiaza (orele 16.00 şi 18.00), seara (ora 20.00), dar şi la miezul nopţii, vizând un public variat, atât ca vârstă, cât şi din punct de vedere al preferinţelor muzicale (de la clasic la jazz şi blues).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS