13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTânăr salvat de către poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Tânăr salvat de către poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Poliţiştii de frontieră, aflaţi pe o navă de patrulare şi intervenţie rapidă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare, au salvat un tânăr aflat în pericol de a se îneca în apele fluviului Dunărea, pe direcţia localităţii Salcia din judeţul Mehedinti (km. fl. 820 al Dunării).
Bărbatul intrase în apele fluviului pentru a face baie şi din cauza curenţilor puternici nu a mai putut ajunge la malul românesc al fluviului Dunărea.

Poliţiştii de frontieră din compunerea echipajului ambarcaţiunii Harpon 550 din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare, aflaţi în misiune de patrulare şi supraveghere a frontierei de stat pe fluviul Dunărea, au observat pe direcţia localităţii Salcia (km. fl. 820 al Dunării), la aproximativ 250 de metri de malul românesc, o persoană care era purtată de curenţii puternici spre mijlocul fluviului, viaţa fiindu-i pusă în pericol.
Imediat nava s-a îndreptat spre persoana aflată în pericol, poliţiştii de frontieră au recuperat-o din apele fluviului Dunărea, au urcat-o la bordul navei rapide de intervenţie şi patrulare şi i-au acordat primul ajutor.
Persoana în cauză, un tânăr de 23 de ani, a declarat că a vrut să facă o baie în Dunăre, dar curenţii puternici l-au pus în imposibilitate de a mai putea înota şi a ajunge la malul românesc, existând în orice moment posibilitatea de a se îneca.
Acesta  le-a mulţumit poliţiştilor de frontieră mehedinţeni pentru faptul că prin modul rapid în care au acţionat i-au salvat viaţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS