20.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLucrările la Transalpina, pe final

Lucrările la Transalpina, pe final

Drumarii din Gorj se apropie de final cu lucrările (Foto: Eugen Măruţă)
Drumarii din Gorj se apropie de final cu lucrările (Foto: Eugen Măruţă)

Lucrările de execuţie marcaje şi consolidări pe Transalpina se apropie de final. Este vorba de zona în care acţionează Secţia Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale. Angajaţii Secţiei au început în urmă cu două săptămâni acţiuni de marcare a şoselei, montare de parapete şi indicatoare rutiere.
De asemenea, au fost consolidate cu umplutură mai multe porţiuni de pe marginea celei mai înalte şosele din România. Drumul nu a fost închis circulaţiei, iar în fiecare weekend mii de autoturisme tranzitează şoseaua care a fost preluat în luna martie de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, de la firma Romstrade. Potrivit conducerii Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, lucrările pe tronsonul aferent judeţului Gorj se apropie de final, astfel că şoferii vor beneficia de condiţii mai sigure de trafic pe şoseaua care traversează judeţele Gorj, Vâlcea, Sibiu şi Alba.

Lucrări în zona Alba

Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, lucrări de asfaltare, montare parapete şi marcare au loc şi pe cei 79 de kilometri din zona Alba. Reabilitarea Transalpinei a început în 2009, dar lucrările au fost sistate, după ce constructorul Romstrade a început să aibă probleme. Pe tronsonul din zona Alba şoseaua are nevoie de reabilitare şi asfaltare, drumul fiind degradat pe anumite porţiuni. Potrivit Secţiei de Drumuri Naţionale Alba, lucrările de reabilitare vor dura o lună şi jumătate, însă traficul rutier nu va fi restricţionat. Pe Transalpina vor lucra angajaţii de la Hidroconstrucţia Sebeş.
„Se vor face lucrări de plombare şi de asfaltare pe anumite porţiuni. Vor fi şi montaje de parapete metalice în zonele unde acestea lipsesc. Preconizăm ca în termen de o lună, o lună şi jumătate lucrările să le finalizăm“, a declarat Vasile Maier, inginer Hidroconstrucţia Sebeş. Transalpina are o lungime de 148 de kilometri şi este cel mai nou şi cel mai căutat obiectiv turistic din România. În Pasul Urdele şoseaua ajunge la cota 2.145 de metri

Prioritară pentru CNADNR

Conform planurilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Transalpina şi DN 66 Defileul Jiului se află în acest an pe o listă prioritară de 30 de drumuri din ţară care vor beneficia de finanţare pentru reabilitare. Dacă Transalpina este un drum folosit în perioada de vară-toamnă, DN 66 Filiaşi – Petroşani este principala rută care traversează de la sud la nord judeţul Gorj. Șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, Ion Tudor, promite că până pe 1 august va fi turnat ultimul strat de astfalt pe Defileul Jiului. El susține că s-a recuperat din lucrări și că până la sfârșitul anului acestea vor fi încheiate pe tot tronsonul.
„De la Rovinari la Bumbești Jiu sigur vom avea ultimul strat de astfalt până la 1 august. Și de la Vișina vom avea până la Lainici, cu excepția zonei unde se va face podul nou. Urmează ca până la sfârșitul anului să circulăm pe asfalt nou și până la Petroșani. Sper să nu apară situații neprevăzute“, a declarat Ion Tudor, directorul Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS