20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAndreea Munteanu a primit titlul „Gorjeanul anului“

Andreea Munteanu a primit titlul „Gorjeanul anului“

Andreea Munteanu, alături de părinţi, fraţi, bunic şi şeful CJ Gorj (Foto: Eugen Măruţă)
Andreea Munteanu, alături de părinţi, fraţi, bunic şi şeful CJ Gorj (Foto: Eugen Măruţă)

Consiliul Judeţean (CJ) Gorj a acordat vineri titlul „Gorjeanul anului“ 2014 gimnastei Andreea Munteanu din Bustuchin, campioană europeană la bârnă. Andreea Munteanu, multiplă medalită la campionatele interne şi internaţionale de gimnastică, a primit şi suma de 10.000 de lei. Jumătate din bani au fost oferiţi de către Consiliul Judeţean Gorj, iar diferenţa de către firma Artego, din Târgu Jiu, fosta fabrică de cauciuc din municipiu. Membră a lotului naţional olimpic, Andreea Munteanu le-a mulţumit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Gorj pentru distincţia acordată şi premiul în bani. Campioana a sosit la sediul consiliului judeţean, unde vineri a fost programată o şedinţă ordinară, alături de părinţi, fraţi şi unul dintre bunicii săi. Emoţionată pentru gestul aleşilor judeţeni de a-i recunoaşte performanţele din ultimii ani, Andreea Munteanu a declarat că va încerca să obţină medalii şi mai importante atât individual, cât şi cu echipa, mai ales că este una din componentele de bază ale lotului naţional. „Vreau să vă mulţumesc pentru acest premiu. Mă simt onorată. Mă mândresc că sunt gorjeancă“, a declarat Andreea Munteanu.

Moment de excepţie

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că gimnasta va fi susţinută în continuare de instituţie şi se aşteaptă ca Andreea Munteanu să câştige noi medalii pentru România.
„Sunt îndeplinite condiţiile să îi fie acordat titlul de «Gorjeanul anului» 2014 gimnastei Andreea Eugenia Munteanu. A fost aprobat în unanimitate acest proiect. Este un moment excepţional care va rămâne în istoria acestui judeţ. Mi-a revenit onoarea şi plăcerea să îi acord titlul acestei tinere. Mi-a fost destul de dificil să cuprind într-un discurs toate performanţele acestei sportive. Este un exemplu pentru Gorj şi pentru întreaga ţară. S-a născut într-o familie cu tradiţie în sport şi artă. Are o soră geamănă, Adelina, campioană la gimnastică, şi un frate care cântă la vioară. Cele mai importante medalii le-a obţinut în 2012, când a câștigat trei medalii. Un an mai târziu a câştigat titlul la junioare la individual compus. A urmat o medalie de bronz la prima participare la senioare şi aurul cu echipa în Bulgaria. Anul acesta a cucerit, în Franţa, medalia de aur la bârnă. Sunt motive mai multe să îi spunem gorjeanca noastră de aur. Am fost alături de ea de la început. La baza performanţei stă educaţia, dragostea şi familia. Sunt un exemplu de familie unită. Au înţeles ce înseamnă să te sacrifici pentru a propulsa talentul Andreei şi al copiilor. Performanţele sale ne fac să ne mândrim. Sunt semnificative prin faptul că încă este un copil. Este un obiectiv să vină cu medalii şi mai importante. Îi dorim sănătate, să fie ferită de accidentări şi ghinioane. Îi dorim să vină acasă cu cât mai mult aur. Am acordat şi un înscris de excelenţă familei Cristi şi Dana Munteanu pentru cum au susţinut-o pe Andreea“, a declarat Ion Călinoiu.

Scandal pe titlul acordat lui Victor Ponta

Consilierii județeni din Gorj au aprobat în şedinţa de vineri un nou regulament prin care persoanele cu probleme penale nu pot primi titlul de „Gorjeanul anului“. Consilierul liberal Dan Vâlceanu a cerut retragerea titlului acordat acum câțiva ani lui Victor Ponta, având în vedere că acesta este urmărit penal. Președintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, s-a opus, pe motiv că regulamentul nu poate fi aplicat retroactiv, iar Victor Ponta nu avea probleme cu legea când a primit distincția „Gorjeanul anului“, în 2013. Titlul a fost acordat pentru activitatea din anul 2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS