10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjean arestat pentru că și-ar fi violat fiica minoră

Gorjean arestat pentru că și-ar fi violat fiica minoră

violator21

Un bărbat, de 41 de ani, angajat al Primăriei Stăneşti, Gorj, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru că şi-ar fi violat fiica în vârstă de 15 ani. Cel acuzat este muncitor la primăria din localitate, iar în 2012 a divorţat de soţie. Cei doi aveau două fete, iar instanţa de judecată a decis ca una dintre copile să fie încredinţată tatălui spre creştere. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, în perioada octombrie 2013 – mai 2015, suspectul şi-a violat în mod repetat fiica, ajunsă în prezent la vârsta de 15 ani. Fără nici un ajutor şi sprijin, fata a suportat fără să spună cuiva calvarul la care o supunea tatăl său. La începutul acestei săptămânii, copila, care este elevă la un liceu din Târgu Jiu, nu a mai rezistat în faţa abuzurilor de natură sexuală şi a mers la poliţia din localitate, unde a povestit tot ce i s-a întâmplat.

Preluată de DGASPC

În urma sesizării făcute de fata de 15 ani şi a verificărilor derulate, inclusiv a unui examen medico-legal, ieri bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și tot ieri judecătorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii viol. Înainte de a intra la audieri, bărbatul a comentat scurt acuzaţiile care îi sunt aduse, spunând că fiica sa este nebună. Minora a fost preluată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.
„Eleva a beneficiat de asistenţă din partea unui psiholog şi a unui consilier juridic. Este marcată de ceea ce s-a întâmplat şi de frică a ezitat să depună plângere. Ştia că este părintele întreţinător şi se afla într-o situaţie fără ieşire. Până la urmă nu a mai suportat şi s-a ajuns în această situaţie. Deocamdată este preluată de către DGASPC Gorj şi vom vedea dacă vom găsi o rudă care să o poată prelua spre îngrijire şi creştere“, a declarat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Mama a plecat în străinătate

Primarul comunei Stăneşti, Vasile Pârvulescu, s-a declarat surprins de acuzaţiile care i se aduc subalternului său.
„Este salariatul primăriei şi este încadrat ca muncitor. Am aflat de la presă de ce este acuzat şi nu îmi vine să cred că se poate aşa ceva. Era un angajat liniştit. Alcool nu mai consuma pentru că avea nişte probleme de sănătate şi nu i-au mai permis medicii. El avea grijă de fată. Este elevă la liceu. Mai sunt nişte rude, cumnaţi şi aşa mai departe. Vom vedea ce se decide pe mai departe. Aşteptăm să vedem care este mersul anchetei pentru a vedea ce măsuri vor lua cu el. Nu ne-am fi aşteptat la aşa ceva din partea lui. Am rămas fără cuvinte când am auzit. E vorba de propriul copil. Să vedem ce spun şi anchetatorii“, a declarat Vasile Pârvulescu, edilul comunei Stăneşti. Mama fetei a plecat imediat în străinătate, după ce a divorţat şi şi-a întemeiat altă familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS