27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConcurs de soluţii pentru modernizarea Căii Eroilor

Concurs de soluţii pentru modernizarea Căii Eroilor

Se caută soluţii pentru modernizarea Căii Eroilor
Se caută soluţii pentru modernizarea Căii Eroilor

Autorităţile din Târgu Jiu organizează la începutul lunii iulie un concurs de soluţii pentru reabilitarea Căii Eroilor. Este vorba de strada care face legătura între Parcul Central, unde se află Masa Tăcerii şi Poarta Sărutului, şi Parcul Coloanei fără Sfârşit. Operele compun Ansamblul „Calea Eroilor” şi au fost realizate între anii 1937 – 1938 de către sculptorul Constantin Brâncuşi. Autorităţile din Târgu Jiu vor să modernizeze strada respectivă şi să o includă într-un circuit turistic. Arhitecții vor putea depune proiectele până pe 2 iulie, urmând ca pe 3 iulie să fie prezentate ideile de modernizare a zonei Ansamblului Monumental „Constantin Brâncuşi”. Iniţial, Primăria Târgu Jiu a organizat, în urmă cu ceva timp, un concurs de idei pentru modernizarea Căii Eroilor, însă acesta nu a avut succesul aşteptat de autorităţi. Acum, potrivit lui Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, se va organiza un concurs de soluţii, cu participare naţională.

Finanţare cu fonduri europene

Proiectul care va fi selectat va fi depus în această toamnă pentru obţinerea unei finanțări europene. Autorităţile locale speră ca până în toamnă documentaţia să fie deja întocmită, pentru ca lucrările de reabilitare să înceapă cât mai repede. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu speră ca până atunci, la concursul de soluţii să se înscrie cât mai multe persoane. Cea mai bună soluţie pentru reamenajarea Căii Eroilor va fi aleasă de un juriu compus din specialişti din domeniu şi arhitecţi cunoscuţi.
„Pe 2 și 3 iulie va fi organizat un concurs de soluții, acest concurs este organizat ca parte a procedurii de atribuire a proiectării pentru obiectivul ”Modernizare și reabilitare zona protejată Ansamblului monumental Constantin Brâncuși”, este vorba despre reabilitarea Căii Eroilor. Este o parte a acestei proceduri deoarece municipalitatea din anii anteriori a demarat o serie de demersuri pentru concretizarea acestui obiectiv. A fost organizat în primă fază un concurs de idei prin care au fost preluate cele mai bune soluții propuse de către arhitecții concurenți, apoi s-a organizat acest concurs și în urma acestuia se va stabili soluția finală pentru această investiție. Proiectul va fi depus în această toamnă pentru finanțare europeană“, a declarat Raul Chiriac, șef Serviciu Investiții din Primăria Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS