17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInvincibila Tamara, între prostie și hoție

Invincibila Tamara, între prostie și hoție

Proprietarii se debranșează ca să nu aibă probleme cu utilitățile (Foto: Traian Mitrache)
Proprietarii se debranșează ca să nu aibă probleme cu utilitățile (Foto: Traian Mitrache)

Caz unic la o asociație de proprietari din Craiova. Un fals administrator încasează de ani buni, fără drept, întreținerea de la proprietari. Doamna Tamara, cum îi spun locatarii, profită de credulitatea acestora, dar și de lipsa de reacție a serviciului de specialitate al primăriei, a furnizorilor de utilități și a poliției care tărăgănează de ani buni un dosar în care respectiva persoană este cercetată pentru delapidare.

Un fals administrator de la Asociația de Proprietari nr. 24 din Craiovița Nouă, doamna Tamara, încasează de câțiva ani banii de întreținere de la peste 150 de familii, fără nici un drept. Problema este că nimeni nu știe unde ajung aceste sume, atâta timp cât asociația este cea mai îndatorată din oraș la furnizorii de utilități. „Asociația de Proprietari nr. 24 Craiovița figurează cu ultimele plăți la 15.09.2014. Pentru anul  2014, Asociația nr. 24 a plătit doar 4.000 de lei. Datoria către furnizorul de căldură este, la acest moment, de 668.088 de lei plus penalități în valoare de 358.625 de lei. În schimb, acest așa-zis administrator încasează bani de la proprietari. Folosește un chitanțier fals și face încasări. La acest moment am sistat furnizarea apei calde la această asociație“, a precizat Florin Lungu, directorul tehnic al SC Termo Craiova SRL.
La rândul lor, inspectorii din cadrul Serviciului Control și Monitorizare Asociații de Proprietari din cadrul primăriei recunosc că este o situație ieșită din comun la Asociația nr. 24 Craiovița. „La acea asociație nu există președinte, nu este un comitet sau un administrator angajat. Singura persoană care face încasări acolo este o anume Tamara Chiriac, despre care nici nu știm dacă a avut vreodată atestat de administrator sau a fost angajată la această asociație. Aceasta merge din ușă în ușă și negociază cu proprietarii facturile. Locatarii au venit să se plângă și la noi. Ne-am oferit să-i ajutăm să țină Adunare Generală, să-și aleagă reprezentanții și să-și angajeze un administrator, dar ulterior au renunțat. Știm că este cercetată pentru delapidare“, a precizat Sorin Tudor, șeful Serviciului Control și Monitorizare Asociații de Proprietari din cadrul Primăriei Craiova.

Plătesc unui fals administrator, dar nu le pasă

Locatarii recunosc că plătesc întreținerea unui fals administrator, dar nu-i interesează unde ajung banii lor.
„Eu am plătit la doamna Tamara, dar de când am fost la primărie nu am mai dat nici un ban. Ultima dată am achitat în octombrie 2014. Noi avem gazele, apa separat. La ea plăteam gunoiul și curentul pe casa scării. Apă caldă nu mai avem. De la primărie ne-au zis să nu mai plătim la Tamara. Să se rezolve problema, că vrem să fim la zi și nu avem cui să dăm banii. Am fost și la Termo. Noi vrem să ne punem centrală. Nu putem să stăm la iarnă fără căldură. Sunt unii proprietari care nu au mai dat nici un ban de patru, cinci ani. Atunci nu am mai plătit nici noi. Nu avem un președinte, un comitet… Este doar dumneaei. Pe cei care s-au separat nu-i mai interesează să plătească“, spune Elena Duță, proprietar în blocul 66C, Craiovița Nouă. Alt locatar din blocul 66D1 declară: „Eu nu mai dau bani la nimeni. Până acum am plătit la ea. Are sediul aici, sus. Noi aici, în blocul ăsta, nu avem apă caldă, căldură, apă rece. Ne-au tăiat tot. Eu ultima factură la Tamara am plătit-o… nu mai știu când. Cred că acum, în primăvară“.
Mulți proprietari sunt mulțumiți că plătesc sume modice după cum le stabilește Tamara Chiriac. „Asociația este în blocul vecin. O găsiți pe femeia aia care încasează de la 18.00 la 20.00. Eu la ea plătesc. Ultima dată am dat bani acum trei luni. Am plătit o sumă potrivită pentru întreținere“, spune un proprietar din blocul 66 F.
Majoritatea proprietarilor din cadrul Asociației nr. 24 s-au separat cu utilitățile, iar către Tamara Chiriac mai plătesc doar consumul de gaze la comun, curentul pe casa scării, gunoiul și salariul acesteia.
„Eu sunt separată din 2004. Am luat atunci de la asociație adeverință și m-am separat. Nu știu cine încasează, avem sediul asociației aici, dar nu știu. Nu știu cine o mai fi președinte“, a precizat un locatar din cadrul Asociației nr. 24 Craiovița Nouă.

Delapidare și înșelăciune

În prezent, falsul administrator este cercetat pentru delapidare și înșelăciune. Cercetările bat însă de ani buni pasul pe loc.
„În cadrul Serviciului nostru există două dosare în lucru pe numele numitei Chiriac Tamara. În cel mai vechi dintre ele, aceasta este cercetată pentru comiterea infracțiunii de delapidare. Aici cercetările sunt în faza finală. Și mai avem al doilea dosar, unde aceeași persoană este cercetată pentru înșelăciune. În ultima speță, plângerea vine din partea SC Termo Craiova SRL, care reclamă faptul că aceasta, fără să aibă nici o calitate, încasează bani de la diverși cetățeni, locatari în Asociația nr. 24 Craiovița Nouă. În ultima perioadă, aceste asociații de proprietari ne pun mari probleme“, a declarat comisarul șef Laurențiu Gulin, șef Birou Serviciul de Investigarea Criminalității Economice din cadrul poliţiei judeţene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS