18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăriile din Gorj au ajuns la fundul sacului

Primăriile din Gorj au ajuns la fundul sacului

Ion Ciocea, primarul  din Bustuchin (Foto: Eugen Măruţă)
Ion Ciocea, primarul
din Bustuchin (Foto: Eugen Măruţă)

Primăriile din Gorj nu mai au bani pentru plata salariilor angajaților și așteaptă rectificarea bugetară. Primăria Bălești, de exemplu, a ajuns la fundul sacului și nu mai are bani nici măcar pentru cheltuielile curente. Deși angajații și-au primit salariile la timp, de luna viitoare situația s-ar putea schimba, edilul localității Aristică Paicu anunțând că nu va mai putea plăti salariile celor 47 de angajați. Primarul a declarat că așteaptă rectificarea bugetară cât mai repede, în lipsa acesteia primăria aflându-se în imposibilitatea de a mai face plăți. Primăria Bălești a primit la începutul anului 400.000 de lei de la guvern, bani insuficienți, în condițiile în care în comună nu au mai fost realizate investiții sau nu au fost finalizate nici cele aflate în curs de desfășurare. Edilul speră ca la rectificare să beneficieze măcar de fondurile necesare desfăşurării activităţii curente.

Probleme şi la Crasna

O situație similară este întâlnită și la Primăria Crasna, acolo unde bugetul alocat instituției la început de an a fost de trei ori mai mic decât anul trecut. Cu toate acestea, primarul Aurel Vamvu a reușit să achite la timp salariile angajaților. De luna viitoare, însă lucrurile s-ar putea schimba, iar cei peste 30 de angajați ai instituției riscă să nu mai intre în posesia banilor, în cazul în care rectificarea de buget nu se va face cât mai repede. Și primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, are probleme cu banii la primăria pe care o conduce. Acesta susține că prioritară până în prezent a fost plata salariilor angajaților, edilul fiind nevoit să se descurce din ce a încasat din taxe și impozite locale de la cetățenii comunei.
„Şi eu sunt afectat de legea bugetului din acest an. Au fost luate în calcul şi venituri ocazionale. Adică din autorizaţii şi altele. Nu poţi să trăieşti cu gândul că vei încasa ceva. Am trăit numai din taxe şi impozite până acum. Nu ştiu ce vom face din iulie încolo, pentru că ne va fi foarte greu să continuăm activitatea. Chiar nu îmi dau seama ce s-ar putea întâmpla, pentru că nu vreau să mă gândesc la faptul că închidem şi plecăm acasă. Cetăţenii vin şi cer tot felul de acte şi adeverinţe. Nu intră în discuție să nu mai funcţionăm“, a declarat Ion Ciocea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS