17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinunea din Bariera Vâlcii

Minunea din Bariera Vâlcii

A început, în sfârșit, asfaltarea străzii Bariera Vâlcii, în zona CET 2. Constructorul a trecut la treabă după ce Primăria Craiova a dat un ultimatum firmei că, dacă nu asfaltează începând de ieri, va rezilia contractul. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, însă, pentru că ieri la prânz muncitorii turnau asfalt. Până sâmbătă, societatea vrea să asfalteze 500 de metri, preconizând ca în timpul săptămânii să se apuce și de lucrările rămase la canalizare.

Primăria Craiova nu mai reziliază contractul cu constructorul de pe strada Bariera Vâlcii, după ce muncitorii firmei au trecut la treabă, iar ieri au început să asfalteze carosabilul în zona CET 2. Săptămâna trecută, Primăria Craiova dăduse un ultimatum fimei constructoare, prin care a transmis că, dacă nu se apucă de asfaltat, contractul va fi reziliat fără discuții. „S-a stabilit ca până luni să aducă și utilajele, și muncitorii, iar de luni să înceapă efectiv asfaltarea pe 600 de metri, în zona penitenciarului. Tot de luni, directorul de la Imob Lux Construct a zis că se va aproviziona cu conductă de diametru 600 pentru canalizare. Am avut discuția aceasta sub sancțiunea rezilierii contractului. Am fost mandatat să reziliez contractul dacă acest lucru nu se va întâmpla“, explica viceprimarul Mihail Genoiu săptămâna trecută.
Ieri, constructorul s-a apucat de treabă, iar în jurul prânzului mai multe utilaje, camioane și muncitori erau pe șantier. „Avem 14 mașini a câte 30 de tone pe un tronson de 500 de metri, asta însemnând 5.300 mp. În maximum cinci zile vrem să turnăm ambele straturi de asfalt, iar până sâmbătă, cel târziu la ora 12.00, până în dreptul penitenciarului de minori, ambele trei benzi vor fi gata“, au explicat reprezentanții constructorului Imob Lux Construct.

Canalizarea, planificată pentru miercuri sau joi

Aceștia au precizat că își doresc să se apuce tot săptămâna aceasta și de lucrările la canalizare rămase neexecutate. „Nu aș putea să vă spun ceva concret despre canalizare, dar sperăm să ne apucăm și de ea săptămâna aceasta, maximum miercuri sau joi. Ni s-au mărit efectivele, s-au făcut dislocările de utilaje. În momentul acesta, probabil că nu mai este nici un fel de problemă, nici din partea noastră, a constructorului. Numai să ne lase și vremea“, au mai precizat reprezentanți firmei de construcții. În paralel cu asfaltarea carosabilului se va continua și cu montarea de borduri, începând, totodată, și asfaltarea trotuarelor.

Constructorul ar vrea să fie gata până la sfârșitul lunii august

Ieri, pe șantierul de pe strada Bariera Vâlcii erau 29 de muncitori plus șase mecanici și 14 șoferi. Conform proiectului, termenul de încheiere este sfârșitul lunii noiembrie, însă constructorul vrea să termine lucrarea mai devreme. „Un termen final există, sfârșitul lunii noiembrie, dar noi nu vrem să ajungem decât la maximum 31 august“, au mai spus reprezentanți ai constructorului. Societatea care se ocupă de lucrările de pe strada Bariera Vâlcii, inclusă într-un proiect pe fonduri europene alături de străzile Caracal și Râului, a trecut la asfaltare după ce, în urmă cu mai mult de o lună, s-au ivit mai multe probleme. Inițial, a fost vorba despre anumite discuții financiare între Tel Drum, liderul de asociere, și societatea care lucrează pe strada Bariera Vâlcii, către care nu ar fi fost virați banii necesari lucrărilor.
O analiză detaliată a proiectului de pe Bariera Vâlcii, dar și a celorlalte străzi incluse în proiect, precum și a altor obiective de infrastructură va fi făcută în această seară, la Alege TV, începând cu ora 20.00, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei“, unde invitat va fi unul dintre viceprimarii Craiovei, Mihail Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS