11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean arestat pentru șantajarea fostei iubite

Craiovean arestat pentru șantajarea fostei iubite

Un bărbat, de 27 de ani, din Craiova a fost arestat ieri după ce miercuri seară fusese reținut de polițiști, într-un centru comercial, imediat după ce primise 2.000 de lei de la fosta prietenă, pe care o amenința cu publicarea unor fotografii compromițătoare.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, miercuri seară, Ilie Patușinschi, de 27 de ani, din Craiova, a fost prins în flagrant, în timp ce primea de la o tânără de 24 de ani, din Balș, suma de 2.000 de lei. „Acesta a pretins suma respectivă prin ameninţarea cu publicarea unor fotografii compromiţătoare şi ameninţări cu acte de violenţă. Flagrantul a fost organizat de poliţiştii craioveni într-un centru comercial din municipiu, suma de bani fiind găsită asupra făptuitorului“, au precizat polițiștii doljeni. La acțiunea de prindere în flagrant au participat și luptătorii Serviciului de Operaţiuni Speciale Craiova.
Oamenii legii au stabilit că cei doi au avut o relație, iar după ce s-au despărțit, tânăra a cerut instanței de judecată un ordin de protecție. Astfel, pe 2 iunie, Judecătoria Balș i-a interzis lui Patușinschi ca, timp de șase luni, să se apropie la mai puțin de 50 de metri de fosta prietenă, față de copiii și locuința acesteia. În plus, instanța i-a interzis lui Patușinschi să aibă orice fel de contact telefonic sau prin corespondenţă cu reclamanta pe o perioadă de șase luni de la data emiterii ordinului de protecţie. Se pare că ordinul de protecție nu l-a împiedicat pe craiovean să o șantajeze și amenințe pe fosta prietenă.
Polițiștii doljeni au mai precizat că Patușinschi este cercetat pentru comiterea infracțiunii de șantaj. Suspectul a fost reţinut miercuri seară, iar după ce a fost audiat a fost dus în arestul IPJ Dolj. Acesta a fost prezentat la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, magistrații hotărând menținerea în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS