19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Protest antiPonta în Piaţa "Mihai Viteazul"

Craiova: Protest antiPonta în Piaţa „Mihai Viteazul”

Circa 200 de persoane protestează în Piaţa „Mihai Viteazul” din Craiova împotriva premierului Victor Ponta, cerând demisia acestuia. Purtând tricouri albe inscripţionate cu „Pleacă Ponta!”, protestatarii strigă lozinci şi se raliază moţiunii de cenzură a PNL împotriva Guvernului Ponta, intitulată “Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”.

În moţiunea de cenzură se arată că “Victor Ponta a blocat, cu rea intenţie, votul românilor la alegerile prezidenţiale pentru străinătate şi acum recidivează. Refuză organizarea alegerilor parţiale locale şi parlamentare. Pentru acest lucru, care este un derapaj grav de la normele democratice, el trebuie sancţionat. Victor Ponta a fost trimis acasă deja, la prezidenţiale. Acelaşi lucru trebuie să-l facem şi în Parlament!”.

“Domnule Ponta, aţi vrut să ajungeţi Preşedintele României prin sabotarea deliberată a românilor din Diaspora. E timpul să recunoaşteţi şi să părăsiţi puterea. (…) Pentru a-şi conserva privilegiile politice, este evident de ce Ponta şi PSD sunt dispuşi să blocheze dreptul universal la vot”, se mai spune în moţiune.
Protestul a fost avizat de Primăria Craiova, se derulează paşnic şi civilizat pentru egalitatea tuturor în faţa legii, pentru neîngrădirea dreptului la vot şi – nu în ultimul rând – pentru demiterea premierului Ponta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS