9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO va investi 140 de milioane de euro în modernizarea grupului 5 de la Rovinari

CEO va investi 140 de milioane de euro în modernizarea grupului 5 de la Rovinari

Sucursala Electrocentrale de la Rovinari
Sucursala Electrocentrale de la Rovinari

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a aprobat începerea lucrărilor de modernizare la grupul energetic numărul 5 de la Sucursala Electrocentrale Rovinari. Potrivit managerului Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, investiția depăşeşte 140 de milioane de euro, iar lucrările se vor desfășura pe o perioadă de cinci ani. „Consiliul de Supraveghere a aprobat investiţia de la grupul energetic numărul 5, din cadrul Sucursalei Electrocentrale de la Rovinari. Este o investiţie importantă, din care a demarat deja prima etapă, adică cea pregătitoare a lucrărilor. Finanţarea va fi asigurată din bugetul de la Complexul Energetic Oltenia în următorii cinci ani. De asemenea, este cert și faptul că nu vom mai plăti certificate verzi pentru energia pe care o consumăm… Vom mai primi suma de 18 milioane de euro pentru servicii de sistem. Banii trebuia să îi primim încă de la începutul anului“, a menţionat Laurenţiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia.

Singura companie care are autorizaţii de mediu

Complexul Energetic Oltenia a investit în ultimii ani peste un miliard de euro în modernizarea grupurilor energetice pe care le deţine. Este singurul producător de energie pe cărbune din ţară care s-a conformat la cerinţele UE şi are şi autorizaţii de mediu. Potrivit conducerii companiei, profitul net pe 2014 a fost afectat şi de cheltuielile cu dobânzile, în sumă de 50.184.000 de lei. Dobânzile sunt aferente creditelor în valută contractate de fostele complexuri energetice pentru menţinerea siguranţei în funcţionare şi conformarea cu legislaţia în vigoare, în special cu cerinţele de mediu.
În acest sens, Complexul Energetic Oltenia este singurul producător de energie pe bază de cărbune din România care a îndeplinit toate cerinţele de mediu, instalând tehnologie de evacuare a zgurii şi cenușii în slam dens la 13 grupuri energetice şi unităţi de desulfurare a gazelor de ardere la toate blocurile energetice. În acest sens există nouă instalaţii funcţionale şi patru instalaţii în curs de finalizare, în intervalul 2015-2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS