10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘofer judecat pentru ucidere și vătămare corporală din culpă

Șofer judecat pentru ucidere și vătămare corporală din culpă

În urma accidentului, un pasager din Opel a murit pe loc, iar altul a fost rănit grav
În urma accidentului, un pasager din Opel a murit pe loc, iar altul a fost rănit grav

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus trimiterea în judecată a unui craiovean, acuzat că, în 2013, a provocat un accident de circulație în urma căruia un bărbat a murit, iar alți doi au fost răniți.
Accidentul s-a produs în noaptea de 29 iunie 2013, în comuna doljeană Şimnicu de Sus, sat Leşile, pe DN 6B. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au stabilit că Florin Dragu, de 23 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism Opel din direcţia Melineşti către Craiova, într-o curbă la stânga a pierdut controlul direcţiei de mers și a ieșit de pe drum. Mașina scăpată de sub control a intrat în şanţul de colectare a apelor pluviale, apoi a lovit un cap de pod din beton.
În urma impactului violent, Mirel Ivan, de 31 de ani, din comuna Fărcaș, pasager pe locul din dreapta spate al mașinii, a murit pe loc. De asemenea, Gigi Dinu, de 21 de ani, tot din Fărcaș, pasager pe locul din dreapta faţă, a fost rănit grav, iar al treilea pasager, Virgil Cincă, de 27 de ani, a suferit leziuni ușoare. Cei doi răniți, dar și șoferul autoturismului au fost transportați la Spitalul de Urgență Craiova, unde au primit primele îngrijiri medicale.
În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că accidentul rutier s-a produs din cauza vitezei excesive cu care circula craioveanul de 23 de ani. Pe numele acestuia au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.
Șoferul a fost trimis în judecată la sfârșitul lunii aprilie, anul acesta, iar în dosarul care a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova s-au constituit părți civile rudele bărbatului decedat, dar și ale lui Gigi Dinu.
Primul termen a fost stabilit pentru marți, 9 iunie, când instanța a dispus amânarea judecării cauzei pentru 7 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS