8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 500 de noi locuri de muncă în judeţul Olt

Peste 500 de noi locuri de muncă în judeţul Olt

Conducerea Consiliului Județean Olt, președintele CJ Olt, Paul Stănescu și vicepreședintele CJ Olt, Marius Oprescu, alături vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a primit astăzi vizita ministrului Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose.
Prima parte a întrevederii a vizat o întâlnire de lucru cu conducerea TMK Artrom Slatina și vizitarea noii secții ACH – țevi pentru automobile și cilindri hidraulici.
Partea a doua vizitei a presupus deschiderea șantierului de la Piatra Olt pentru obiectivul de investiții „Construcții spații de producție structuri ușoare din aluminiu” – SC Prolyte Products România, investiție de peste 18 milioane de lei, care va genera aproximativ 500 de locuri de muncă.
Gazdele evenimentului au fost reprezentantul firmei Prolyte Industry, Mihai Hlihor şi primarul oraşului, Tudor Udrescu. Deschiderea şantierului a avut loc la ora 14.00 moment în care autorităţile prezente au ţinut rând pe rând câte o declaraţie de presă. Societatea Prolyte Industry a semnat cu Ministerul Fondurilor Europene un contract pentru o investiţie de 4,5 milioane de euro în prima etapă. Acolo vor fi create 500 de locuri de muncă. Începând din această primăvară s-a dat startul construirii respectivei fabrici de profile de aluminiu, care are termen de finalizare a primei hale sfârşitul acestui an. Ministrul Economiei s-a declarat încântat de investiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS