15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCei cinci copii ai familiei Ioniţă au nevoie de sprijin

Cei cinci copii ai familiei Ioniţă au nevoie de sprijin

Împreună cu dumneavoastră putem schimba radical viaţa acestor oameni (FOTO: Claudiu Tudor)
Împreună cu dumneavoastră putem schimba radical viaţa acestor oameni (FOTO: Claudiu Tudor)

Cinci copii, dintre care cel mai mic are doar două luni, iar cel mare nouă ani, și părinții lor trăiesc în condiții dificile și au nevoie în continuare de ajutorul semenilor. Dumneavoastră, cititorii Gazetei de Sud, le-aţi oferit şansa la o viaţă cât de cât normală. În numai câteva luni, a fost renovată complet una dintre camerele casei, li s-a oferit mobilier, haine copiilor, jucării, televizor, însă prin acoperişul de tablă mâncat de rugină plouă în continuare în locuinţă. Altă cameră şi un hol trebuie renovate, iar cei doi părinţi au nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a-şi creştina copiii.  

Povestea familiei Ioniţă, din cartierul craiovean Brestei, aţi avut posibilitatea să o citiţi în paginile Gazetei de Sud înaintea Sărbătorilor Pascale din acest an „În prag de sărbători, o familie are nevoie de sprijinul nostru: Patru copilaşi trăiesc la lumina lumânărilor“, apărută în data de 8 aprilie 2015.
Impresionaţi de condiţiile modeste în care trăiesc copiii acestei familii, zeci de cititori au oferit jucării, haine şi alimente, aducând astfel multă bucurie în sufletele și în viața lor. Acţiunii umanitare iniţiate de Gazeta de Sud i s-a alăturat şi Fundaţia Ethos Craiova, care a tencuit şi renovat una dintre cele două camere ale locuinţei familiei Ioniţă şi care a donat copiilor un pat suprapus în care să doarmă.
O transformare radicală: camera în care până nu demult ploua, prin pereţii căreia se zărea lumina de afară, este acum frumos aranjată, cu pereţii albi, cu mochetă în loc de pământ. Cei de la Ethos au schimbat până şi fereastra camerei în care dorm copiii împreună cu părinţii lor. Şi asta nu este tot. Până în urmă cu aproximativ două luni, familia Ioniţă îşi creştea copilaşii la lumina lumânărilor. Prin bunăvoinţa unor oameni cu suflet, acum au curent electric, iar alţi craioveni impresionaţi de povestea copilaşilor le-au dăruit un televizor. Este un început, și împreună cu dumneavoastră putem schimba radical viaţa acestor oameni.

Doi dintre copiii familiei Ioniţă trebuie botezaţi

De la apariţia ultimului articol, familia Ioniţă are un nou membru. Pe 3 iulie, copilaşul pe care Mihaela Livia Ioniţă l-a adus pe lume va împlini două luni. Este un copil perfect sănătos, cu toate că pe parcursul sarcinii mama acestui micuţ nu şi-a permis să ia vitamine, să meargă la medic, să facă ecografii. L-au numit Denis Andrei Alexandru, însă nu este botezat pentru că nu îşi permit financiar să-şi creştineze copilul. Nici frăţiorul mai mare al lui Denis, Yanis, care are doi ani şi o lună, nu a fost creştinat până acum.
„Unul dintre copii l-am botezat când a împlinit şase ani. Sper să reuşim măcar anul viitor să ne creştinăm copiii. Ne dorim acest lucru, însă nu ne permitem. Vrem să mulţumim tuturor celor care ne-au oferit sprijin, celor care ne-au dăruit alimente, haine, jucării pentru copilaşii noştri. Suntem recunoscători tuturor, la fel cum suntem profund impresionaţi de gestul celor de la Fundaţia Ethos. Mai avem holul şi una din camere care ar trebui refăcute, care trebuie tencuite, iar acoperişul casei ar trebui reparat. Am avea nevoie de un frigider, dar şi de pampers pentru copilaşul cel mic“, a povestit Mihaela Ioniţă.
Lângă intrarea în casă, ţarcul construit în luna aprilie adăposteşte patru căţeluşi, pe care tânăra mamă i-a găsit aruncaţi pe stradă şi pe care a simţit că nu poate să îi lase să moară. I-a adus acasă, iar din mâncarea copiilor ei a hrănit şi crescut aceste animale.

Orice sprijin este binevenit

Cei care doresc să dăruiască alimente, scutece pentru copii, materiale de construcţii pentru refacerea locuinţei sau aparatură electrocasnică pot veni la sediul redacţiei Gazeta de Sud sau să sune la numărul de telefon 0251/413.100.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS