13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn tată şi-a omorât fiul înfigându-i cuțitul în inimă

Un tată şi-a omorât fiul înfigându-i cuțitul în inimă

În urma celor întâmplate, Tudorel Purcaru (foto stânga) a murit, iar tatăl său, Ion Purcaru, a fost reținut de poliție (Foto: Eugen Măruţă)
În urma celor întâmplate, Tudorel Purcaru (foto stânga) a murit, iar tatăl său, Ion Purcaru, a fost reținut de poliție (Foto: Eugen Măruţă)

Un bărbat din comuna gorjeană Ţânţăreni, satul Floreşti, şi-a ucis luni noapte fiul, cu o lovitură de cuţit aplicată în inimă. Ion Purcaru, de 47 de ani, angajat al Complexului Energetic Oltenia, se afla în casă, împreună cu fiul său, Tudorel Purcaru, de 25 de ani, şi soţia, Paula Purcaru. Pe fondul consumului de alcool, între soţii Purcaru a izbucnit un conflict. Altercaţia verbală a degenerat într-un conflict fizic. Cu mințile întunecate de alcool, bărbatul de 47 de ani a pus mâna pe un cuţit care se afla pe o masă şi a încercat să îşi lovească soţia. Martor al scandalului a fost fiul celor doi, care a urmărit întreaga scenă şi a intervenit. Din nefericire, gestul tânărului a fost ultimul pe care l-a mai făcut, întrucât cuţitul care se îndrepta spre pieptul mamei sale i-a străpuns lui inima. Treziţi brusc la realitate, părinţii au sunat la ambulanţă. A urmat o cursă contracronometru până la Spitalul Judeţean din Craiova.

Medicii nu l-au mai putut salva

În ciuda eforturilor personalului de pe ambulanţă şi a medicilor craioveni, tânărul nu a mai putut fi salvat. Tudorel Purcaru a murit la Spitalul Judeţean din Craiova. În urma celor întâmplate, tatăl a fost reţinut de poliţie în noaptea de luni spre marţi şi introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. „Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă pentru 24 de ore a suspectului Purcaru Ion, cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor. S-a reţinut de către procuror, din probele administrate până în prezent, că acesta, în după-amiaza zilei de 8 iunie 2015, în jurul orei 18.30, a aplicat o lovitură cu un cuţit în zona inimii fiului său, fapt care a condus la decesul acestuia. Inculpatul a comis fapta pe fondul consumului de băuturi alcoolice“, a declarat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Ion Purcaru a fost prezentat ieri procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru a fi audiat, ulterior fiind trimis în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Suspectul de omor a declarat că nu şi-a dat seama ce face şi că regretă cele întâmplate. Localnicii din Ţânţăreni s-au declarat şocaţi de gestul tatălui şi pun pe seama ghinionului faptul că tânărul se afla acasă în acele momente. Potrivit secretarului Primăriei Ţânţăreni, Cristian Ciobanu, tânărul Tudorel Purcaru era stabilit la Timişoara, unde îşi găsise un loc de muncă. El venise pentru scurt timp acasă, pentru a-și ridica noua carte de identitate de la sediul primăriei din comună.

Are o soră plecată în Italia

Cristian Ciobanu a declarat că băiatul s-a deplasat la primărie chiar luni, unde a stat de vorbă cu funcţionarele. Acestea au remarcat că tânărul nu era în apele sale şi avea un aer trist: „Nici nu ne-a venit să credem că a fost omorât. Luni l-am văzut la primărie, când a venit să îşi ridice noua carte de identitate. Colegele de la Evidenţă mi-au povestit că avea un aer trist. Nu era în apele lui, de parcă era măcinat de ceva sau presimţea ceva. Era un copil foarte cuminte şi plecase de ceva timp la Timişoara, unde era angajat. A fost şi în echipa locală de fotbal. S-a nimerit să vină pentru câteva zile acasă pentru noua carte de identitate. Poate, dacă nu venea, nu se ajungea aici. Tatăl lucrează la secţia termomecanică de la Termocentrala Turceni. Nu ne vine să credem că un băiat aşa de tânăr şi fără probleme a pierit. Mai are o soră de 22 de ani, care e plecată la muncă în Italia“, a spus secretarul Primăriei Ţânţăreni.

A patra crimă în opt zile

Crima de la Floreşti, Ţânţăreni, este cea de-a patra din această lună în Gorj. Pe 1 iunie, la Scoarța, o femeie a fost omorâtă de un elev de 16 ani și de mama acestuia. Pe 2 iunie, la Târgu Jiu, un motociclist a murit după ce a primit un pumn, a căzut și s-a izbit cu capul de asfalt. Pe 4 iunie, un bărbat de 39 de ani, din Negomir, l-a lovit cu toporul în cap pe amicul său de pahar. Bărbaţii au stat de vorbă şi au consumat alcool. La un moment dat au început să se certe şi s-a ajuns la crimă. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, numărul crimelor din luna iunie se apropie de cifra înregistrată pe tot parcursul anului trecut la acest capitol.

Familia, locul unde se împart toate supărările

Corina Drăgan, psiholog în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, a precizat că ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână nu corespunde tiparelor şi statisticilor de până acum. Cele mai multe omoruri erau raportate în perioada de toamnă, pe fondul consumului de alcool: „Sunt multe situaţii când poliţia ne anunţă, pentru că este vorba şi de copii minori la mijloc. Se poate constata aproape în toate cele patru cazuri că avem de-a face cu un fond de consum de alcool. Omorurile au loc în sânul familiei, în spaţiul intim de acasă, unde omul se simte în siguranţă. Cel care acumulează tensiuni din diferite motive şi în diferite conflicte în afara casei vine şi se descarcă pe cei de acasă. Ei sunt la îndemână şi asupra lor are control. Mai intervine şi consumul de alcool, care alterează luarea anumitor decizii şi se ajunge chiar la deces. De cele mai multe ori, conflictul respectiv nu este primul, ci are un istoric. Familia ştie, vecinii ştiu. Au loc câteva episoade până să se ajungă la momentul tragic. Poliţia locală trebuie să aibă o evidenţă clară a acestor familii unde au loc conflicte dese. Pot să meargă până la amendă şi până la dosar penal. Trebuie sancţionate comportamentele agresive. Familia nu trebuie să le tolereze, ci să le reclame. Asistentul social din primărie merge să facă muncă de mediere, dar uneori e nevoie de măsuri mai ferme. Trebuie să facă sesizări şi membrii familiei, dar să se sesizeze şi vecinii. Ei ştiu mai bine decât poliţia ce se întâmplă într-o familie, că se ceartă, că se consumă alcool, că au loc violenţe fizice“, a declarat Corina Drăgan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS