27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean condamnat pentru proxenetism

Doljean condamnat pentru proxenetism

Un bărbat de 32 de ani, din comuna doljeană Plenița, a fost condamnat, vineri, la un an și patru luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de proxenetsim.
Mihai Radu Ispas a fost reținut de polițiștii craioveni pe 16 martie, când a fost acuzat de comiterea unei infracțiuni de proxenetism. Bărbatul a fost identificat într-un hotel din Craiova, fiind însoțit de o tânără din comuna Pleniţa, „pe care urma să o ducă în altă ţară în vederea exploatării sexuale“, după cum au precizat reprezentanții IPJ Dolj. Suspectul a fost dus la audieri, iar ofițerii Serviciului de Investigaţii Criminale au stabilit că, în perioada ianuarie – martie 2015, a exploatat sexual o tânără din localitatea doljeană Verbiţa atât în Craiova, cât şi în Italia.
Bărbatul a fost arestat preventiv pe 17 martie, iar pe 10 aprilie a și fost trimis în judecată. Inculpatul și-a recunoscut fapta pentru a avea parte de o pedeapsă mai ușoară, iar vineri Judecătoria Craiova s-a pronunțat. Mihai Radu Ispas a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu executare, pedeapsă din care se scad cele aproape trei luni petrecute în arest preventiv.
Potrivit Codului Penal, determinarea sau înlesnirea practicării prostituţiei ori obţinerea de foloase de pe urma practicării prostituţiei se pedepseşte cu închisoarea de la doi la șapte ani. Hotărârea Judecătoriei Craiova poate fi atacată de apel de inculpat și procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS