11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Regularizare pârâu Raznic în zona localităţii Greceşti

Dolj: Regularizare pârâu Raznic în zona localităţii Greceşti

Administraţia Bazinală de Apă Jiu implementează proiectul „Regularizare pârâu Raznic în zona localităţii Greceşti – confluenţă râu Jiu, judeţul Dolj”, co-finanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.
Valoarea totală a proiectului este de  11.506.507,00 de lei cu TVA, din care contribuţia Uniunii europene este de 8.430.465 de lei şi 3.076.042 de lei contribuţia de la Bugetul de Stat.

Acest proiect a survenit ca urmare a precipitaţiilor abundente şi a scurgerilor de pe versanţi din perioada 13 – 15 martie 2006, după cum reiese din Raportul de sinteză emis de S.G.A. Dolj vizat de Prefectul judeţului şi a evaluărilor din trimestrul III.2005. Datorită secţiunii reduse a albiei, cât şi a gradului mare de colmatare pe raza localităţilor Greceşti, Cernăteşti şi Breasta, au fost afectate un număr de 16 case, 28 poduri şi podeţe, 4,85Km drumuri judeţene şi comunale, 832ha teren agricol şi un număr de 172 fântâni.
„Proiectul răspunde direct la neajunsurile situaţiei actuale prin stabilizarea albiei minore a pârâului Raznic în zona localităţilor Greceşti, Ţiu, Cernăteşti, Corniţa, Raznicu Oghian, Predeşti şi Breasta, astfel punându-se în siguranţă gospodăriile din zonă şi evitarea producerii altor evenimente majore.
Lucrările propuse pentru amenajarea pârâului Raznic sunt corelate cu lucrările hidrotehnice existente, sau prevăzute în zonă şi în întreg bazinul hidrografic Jiu”, a spus Marin Tălău, director ABA Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS