25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTronsoanele I și III ale canalului Cornițoiu, recepționate în weekend

Tronsoanele I și III ale canalului Cornițoiu, recepționate în weekend

Asocierea Recon - Civilcad a lucrat, din luna septembrie a anului trecut, la casetarea canalului Cornițoiu
Asocierea Recon – Civilcad a lucrat, din luna septembrie a anului trecut, la casetarea canalului Cornițoiu

Lucrările de casetare a canalului Cornițoiu pentru tronsoanele I și III vor fi recepționate în acest weekend. Execuția, realizată de asocierea de firme Recon – Civilcad, a fost pornită în luna septembrie a anului trecut, iar valoarea contractului a fost de 3.397.777,88 lei, la care s-a adaugat TVA în valoare de 815.466,69 lei.
„Pe 6 iunie se va face recepția tronsoanelor I și III ale canalului Cornițoiu. După cum am spus în urmă cu câteva zile, s-a făcut o suspendare de 20 de zile a lucrărilor, pentru că acestea se intersectaseră cu alte lucrări ale Companiei de Apă Oltenia. Din cauza acestei suspendări, a trebuit să fie făcută o reautorizare pe construcție, însă lucrările s-au încheiat“, a explicat viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu.
În același timp, au fost deschise și ofertele pentru realizarea studiului de fezabilitate al parcului pe care primăria își dorește să îl amenajeze pe tronsonul III. La această licitație – o procedură de achiziție directă – s-a înscris o singură societate, iar oferta este încă în evaluare. Aceasta ar trebui să realizeze studiul pentru un parc de agrement cu multă verdeață, mai exact un Dracula Park pe care municipalitatea a anunțat că și-l dorește de mai bine de un an. Acesta ar urma să fie amenajat în zona străzii Pârâului, pe pe o suprafață de șase hectare.
Reamintin că, în paralel, proiectarea și execuția tronsonului „lipsă“, cel cu numărul II, au fost scoase la licitație în urmă cu câteva zile. Contractul are o valoare de circa 2,6 milioane de lei fără TVA, iar termenul de execuție pentru acesta este de patru luni. Conform estimărilor municipalității, tronsonul II al canalului va fi gata până la sfârșitul anului, când craiovenii ar trebui să spună adio mirosului neplăcut din zona cimitirului Sineasca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS